Culoarea anului 2023. Dacă ești pasionat de modă și îți place să fii la curent cu noile tendințe în materie de vestimentație, cu siguranță ești curios să afli și care este nuanța care va domina industria de profil anul viitor, ego.ro

Institutul Pantone a anunțat culoarea anului 2023. Aceasta va fi Viva Magenta. Este o nuanță între albastru și roșu , descrisă ca fiind „curajoasă și vibrantă”.

Culoarea anului 2023: Viva Magenta

Cu siguranță viva magenta este o alegere îndrăzneață, menită să atragă toate privirile din încăpere în cazul persoanleor care o vor purta. Pantone 18-1750 Viva Magenta, o nuanță vibrantă, nuanțată de roșu purpuriu, este un exemplu de echilibru: bazându-se atât pe tonuri calde, cât și reci, originile culorii sunt ancorate în natură, cu o nuanță electrizantă care poate fi găsită atât în sfera fizică, cât și în cea virtuală, conform Observator.

Institutul se află în cel de-al 23-lea an în care alege o culoare anuală. Astfel, după albastru stins din 2020, două nuanțe de gri și galben în 2021 și strălucitoarea nuanță Very Peri din 2022, Pantone a ales această nuanță de „roșu animat, care pulsează cu mișcare”, fiind considerată „o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”.

„Este o culoare curajoasă, care transmite optimism și bucurie și știm că avem cu toții nevoie mare de asta”, a declarat Leatrice Eiseman, directorul executiv al Institutului Pantone, citată The Guardian.

Culoarea anului 2023.

Cum a fost aleasă culoarea

Specialiștii au luat în considerare multitudinea de provocări cu care omenirea s-a confruntat în ultimii ani, cum ar fi pandemia de Covid-19, pentru a găsi culoarea potrivită a anului viitor.

„Am ales această culoare pentru că am simțit că este o nuanță neconvențională pentru o perioadă neconvențională, ceva care ne-ar putea prezenta o nouă viziune”a declarat Eiseman.

Directorului Institutului Pantone afirmă că nuanța aleasă comunică putere, dar într-un mod asertiv și nu într-unul agresiv.

”Este o culoare care vibrează cu adevărat cu vervă și vigoare, care demonstrează un nou semnal de putere, ceea ce este ceva de care avem cu toții nevoie pentru un viitor mai optimist.”, a mai spus Eiseman.

Sursa de inspirație în alegerea acestei culori a reprezentat-o natura, mai exact coloranții din coșenila roșie, care au fost folosiți pentru imprimarea nuanței pe țesături și hârtie încă din secolul al II-lea d. Hr.

Totuși, institutul afirmă cu tărie că Viva Magenta se potrivește incontestabil și în prezent, fiind o nuanță care încurajează oamenii să trăiască cu îndrăzneală momentul prezent.

„Numele culorii în sine vă spune că aceasta este o culoare cu care să sărbătoriți, o culoare exuberantă care promovează optimismul și bucuria”, a declarat Eiseman.

Citiți și Ce decorațiuni să alegi pentru Crăciun

„Este ceea ce noi numim o nuanță fără limite, o declarație cu adevărat remarcabilă. Este imposibil să intri într-o cameră dacă porți această culoare și să nu se îndrepte atenția spre tine. Este îndrăzneață. Este spirituală și incluzivă – îi primește pe toți și pe oricine cu același spirit rebel”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.