Trei pârtii de schi noi se vor deschide în acest an pe domeniul schiabil de la Sinaia, fiind destinate schiorilor avansați. Pârtiile se află la Cota 2000 și sunt deservite de instalații de transport pe cablu.

Cele trei pârtii noi se numesc Floare de Colț, Panoramic și Vâlcel, iar fiecare dintre ele are o lungime de aproximativ un kilometru.

Noile trasee de schi se află în Valea Soarelui și vor fi deservite de noul telescaun Valea Dorului.

Cu aceste noi pârtii, Sinaia se poate lăuda cu un domeniu schiabil de peste 30 de kilometri, cel mai mare din țară.

La acest moment, atutoritățile locale nu pot spune cu exactitate când anume se va deschide sezonul de schi 2022-2023, dar estimează că este posibil ca turiștii să poată schia înainte de Crăciun.

Citiți și Totul despre deliciosul Kürtőskalács sau Cozonac secuiesc

La Cota 2000 a nins săptămâna trecută, este un strat de zăpadă de peste 10 centimetri și pe alocuri chiar peste 20 de centimetri, dar este încă mult prea puțin pentru ca pârtiile să poată fi bătătorite cu utilajele. Din păcate, în zilele următoare se anunță temperaturi pozitive inclusiv la altitudini mari, prognoza meteo nefiind în avantajul schiorilor. Cel mai porbabil se vor pune în funcțiune instalațiile de zăpadă artificială.

Rerpezentanții administrației publice locale au anunțat că pentru acest sezon vor fi nevoiți să mărească tarifele la skipass, astfel că de la 180 de lei, cât este în prezent o cartelă valabilă o zi (pentru un adult) va ajunge să cote undeva la 2000 de lei.

Tarifele urmează să fie anunțate în cursul acestei săptămâni pe site-ul domeniului schiabil din Sinaia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.