Terasa este un spaţiu excelent ce poate fii transformată, cu uşurinţă, într-o zonă ideală pentru relaxare şi petrecere a timpului liber. Aceasta trebuie amenajată în echilibru cu arhitectura locuinței, fiind o anexă ce completează funcțional şi estetic ansamblul în care este inclusă. Avantajul terasei ține de faptul că poate fi amenajata în orice locuinţă rezidenţială: bloc, casă, locuințe de tip duplex sau într-un penthouse. Un alt punct forte al terasei ține de faptul că poate fi utilizată şi în sezonul rece. Cum să aranjați o terasă cozy, pe care să o folosiți când temperaturile sunt scăzute? Ce elemente vor oferi confortul necesar? Aflați în rândurile următoare.

Citiți și Aflați care sunt cele mai frumoase melodii de Crăciun în 2022

Cum să pregătiţi terasă pentru iarnă?

Cu siguranță, o terasă neacoperită, este dificil de exploatat iarna, însă nu imposibil. Dacă nu doriţi o încărcătură suplimentară, puteți include în decorul deja existent sisteme de încălzire care vor putea asigura confort termic chiar şi în serile geroase. Puteți opta pentru şeminee din piatră naturală ori pentru variante metalice ce vor completa un decor autentic. Aceste elemente vin şi cu funcţionalitate crescută. Încălzitoarele electrice şi variantele pe gaz sunt şi ele soluţii ce asigură confort utilizatorilor terasei şi, totodată, întregesc un decor modern.

Dacă vă doriți să adăugaţi un plus de confort puteți miza pe accesorii textile. Fie că vă invitaţi prietenii să petreceri timp pe terasa ori doriţi să vă bucuraţi de câteva minute de relaxare în aer liber este bine să aveți la îndemâna câteva pături călduroase. Alegeți pături roșii, pături verzi, roz, albastre sau multicolore, aceste accesorii nu doar că vor întregi o amenajare veselă, dar vă vor ține de cald.


Acoperiș pentru terasă modernă, foto Gardenway.ro

Acoperiș pentru terasă și grădini de iarnă – versatilitate și confort

În cazul în care nu doriți să fiți condiţionaţi de starea vremii şi doriți să vă bucuraţi de farmecul terasei  – în zilele în care plouă ori în serile când vă doriţi să vă relaxaţi admirând fulgii mari de zăpadă ce cad răzleți –  trebuie să luați în calcul includerea unui acoperiș și a pereţilor portanţi. O altă soluţie flexibilă este oferită de montarea unui sistem de tip grădină de iarnă.

Aceste elemente structurale au avantajul că pot fi personalizate în funcţie de particularităţile proiectului dumneavoastră, sunt ușor de montat şi demontat şi crează un spaţiu funcțional cu estetică deosebită. În magazine de specialitate şi pe https://gardenway.ro/acoperis-terase, există o varietate mare de soluţii accesibile, de la sisteme de acoperiș pentru terase şi grădini de iarnă la elemente de prindere şi accesorii adiționale, produse ce vă vor ajuta să beneficiaţi de spații funcționale, indiferent de condițiile meteo.

Puteți miza pe structuri cu design minimalist sau pe un acoperiș cu aspect modern. Indiferent de varianta selectată, veţi beneficia de confort în sezonul rece. Pentru a oferi personalitate spaţiului de relaxare puteţi integra canapele confortabile şi măsuţe joase ori seturi cu mese şi scaune ideale pentru servirea pranzului și a cinei. E clar, în timpul iernii temperaturile pot fi foarte scăzute, însă cu sisteme de încălzire adecvate, terasa dumneavoastră va fi transformată într-o zonă excepţională de relaxare.

Mobilierul confortabil stă la baza amenajării unei terase, foto: Gardenway.ro

În funcție de preferințe, aspectul estetic general şi de spaţiul de care dispuneţi puteţi opta pentru şeminee electrice ori şeminee cu lemne pentru exterior sau pentru diferite tipuri de încălzitoare. Din fericire, astfel de dispozitive sunt tot mai prezente în magazinele de specialitate, aşa că achiziţionarea variantei ideale este o sarcină confortabilă.

Ce elemente vor oferi confortul necesar?

Odată ce aţi creionat planul terasei perfecte, nu va rămâne decât să vă focusați atenția asupra elementelor care vor crea un ambient relaxant, cozy. Păturile călduroase şi pernele decorative sunt incluse în această categorie, însă pentru a beneficia de un ambient vesel puteți adăuga și  diferite decorațiuni, corpuri de iluminat pentru exterior, brăduţi în ghiveci sau alte tipuri de accesorii.

O lampă de încălzire va crește confortul terasei, foto Gardenway.ro

Felinarele electrice şi sistemele de iluminat cu LED-uri pot fi elementele care vor întregi decorul terasei, alături de lumânări parfumate cu arome de iarnă.

Cum se observă, cu puţină creativitate şi sisteme de protecţie eficiente, terasa poate deveni locul în care veţi servi o băutură caldă, indiferent de cât de frig este afară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.