Este varianta cea mai rapidă, iar turta dulce iese și gustoasă și pufoasă, dar și foarte aromată. Iar glazura de ciocolată îi va desăvârși gustul și aspectul. Poți prepara turta dulce în tavă de chec, în tavă dreptunghiulară sau în tavă rotundă. Indiferent de opțiune, prăjitura va arăta spectaculos, scrie catine.ro 

Urmărește mai jos rețeta completă pentru a o prepara și tu cu ocazia sărbătorilor de iarnă.

Turtă dulce la tavă – Ingrediente

  • 3 ouă de mărime medie
  • 100 gr de zahăr
  • 200 gr de miere
  • 150 gr de unt cu 82% grăsime
  • 200 gr de făină
  • 20 gr de pudră de cacao
  • 2 linguri de smântână sau iaurt cremos
  • 1/4 linguriță cu bicarbonat de sodiu
  • 2 lingurițe cu amestec de condimente pentru turtă dulce
  • 1 vârf de linguriță cu sare
  • 1 linguriță cu praf de copt
  • 200 gr de ciocolată amăruie
  • 100 gr de smântână pentru frișcă
  • nuci și migdale pentru decor.

Turtă dulce la tavă – Mod de preparare

Începe cu pregătirea ingredientelor și a ustensilelor necesare, pe care îți recomandăm să le aduci de la început pe masa de lucru. Îți va fi mai ușor să amesteci ingredientele avându-le la îndemână, decât dacă trebuie să le cauți în timp ce ai început procesul de amestecare a acestora.

Al doilea pas pentru prepararea prăjiturii constă în pornirea cuptorului la o temperatură de 180 de grade Celsius. În timp ce tu amesteci ingredientele, cuptorul va fi încălzit pentru a putea introduce tava cu aluatul în el.

Turtă dulce coaptă în tavă de chec

Cum prepari aluatul pentru tura dulce

Pune untul moale într-un bol și adaugă zahărul peste el. Amestecă untul cu zahărul până când cristalele de zahăr nu se mai simt, iar compoziția devine cremoasă. Pentru a pute amesteca bine untul cu zahărul, este necesar să scoți untul din frigider cu 15-20 de minute înainte.

Sparge ouăle și pune albușurile într-un bol încăpător, iar gălbenușurile adaugă-le peste compoziția de unt cu zahăr. Peste albușuri presară puțină sare și amestecă-le până când devin spumoase și cristaline. Le poți amesteca fie cu un tel, fie folosind mixerul.

Amestecă smântâna cu bicarbonatul de sodiu și adaugă amestecul peste compoziția de unt. Adaugă și mierea. Omogenizează bine compoziția pentru turtă dulce la tavă după fiecare ingredient adăugat. Tot din categoria rețetelor pentru sărbători, descoperă și o rețeta de cozonac fără frământare.

Amestecă făina cu praful de copt, pudra de cacao și condimentele pentru turtă dulce. Trece acest amestec printr-o sită și încorporează-l în compoziția de unt cu miere și gălbenușuri. Dacă nu găsești în comerț amestecul special de condimente, îl poți prepara în propria bucătărie. Descoperă aici rețeta pentru mix de condimente pentru turta dulce.

Gingerbread glazurată cu ciocolată și decorată cu nuci și migdale pe o hârtie de copt, în decor de sărbători

În compoziția rezultată, adaugă treptat și bezeaua de albușuri, folosind o spatulă pentru a se menține compoziția aerată. Amestecă ușor ingredientele cu mișcări circulare, de jos în sus.

Pune hârtie de copt în tava de chec sau în tava pe care dorești să o folosești. Cantitățile ingredientelor sunt suficiente și pentru o formă de copt rotundă, cu diametrul de 28-30 cm sau pentru una pătrată cu latura de 20 cm.

Întinde aluatul rezultat în forma de copt și nivelează-l uniform la suprafață. Pune tava în cuptor și coace turta dulce la 180 de grade pentru 25-30 de minute. Lasă delicioasa turta dulce să se răcească și prepară glazura.

Cum prepari glazură de ciocolată pentru turtă dulce la tavă

Pune smântâna lichidă la încălzit, într-o crăticioară. Când este suficient de caldă, dar fără a o lăsa să atingă punctul de fierbere, adaugă ciocolata ruptă în ea. Amestecă intens cu o spatulă până când ciocolata este topită și glazura uniformă.

Scoate turta dulce din forma de copt și așaz-o pe un grătar. Toarnă glazura de ciocolată deasupra acesteia și las-o să curgă și pe laterale. Presară nuci și migdale peste glazură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.