Pentru că sănătatea dentară este extrem de importantă, am pregătit pentru tine o listă cu 3 tipuri de alimente care produc carii dentare. Astfel, vei știi ce trebuie să eviți și cum poți proceda pentru a avea un zâmbet frumos și sănătos.

Cu siguranță, cel mai important accesoriu al unei femei este zâmbetul. De aceea, este esențial să știi cum să ai grijă de sănătatea dinților tăi.

Pentru a evita problemele dentare de orice fel, este recomandat să stai de vorbă cu medicul tău dentist. Acesta îți va da cele mai bine sfaturi de care să ții cont pentru a avea rezultate minunate pe termen lung.

3 tipuri de alimente care produc carii dentare

Problemele dentare pot fi dintre cele mai supărătoare, până la situații minore. Toate acestea trebuie tratate cu seriozitate.

Alimentația ta trebuie să fie o prioritate, mai ales pentru că de aici poți preîntâmpina probleme de sănătate grave.

Acestea fiind spuse, consumul anumitor alimente sau băuturi pot avea un impact negativ asupra sănătății gurii și dinților tăi. Cariile se produc atunci când smalțul dinților este compromis. Așa că, pentru a știi de ce anume să te ferești, am pregătit o listă cu tipuri de alimente care produc carii dentare.

Băuturile dulci

Unele dintre cele mai periculoase produse care îți afectează sănătatea orală, aceste băuturi îți vor deteriora foarte discret dinții. Dacă bei des sucuri, energizante sau ceaiuri îndulcite, acum este momentul să faci o pauză și să te gândești la următoarea vizită în cabinetul medicului stomatolog. Oare chiar merită sacrificiul?

Zahărul din aceste băuturi se lipește cu ușurință de dinți și favorizează dezvoltarea bacteriilor producătoare de acid. Acestea pot duce la acumularea de placă bacteriană care provoacă atât carii cât și decolorarea dinților, scrie publicația eatthis.com.

Este recomandată o igienă orală mult mai atentă în cazul consumului unor astfel de băuturi pentru a preveni probleme ale sănătății orale. Asigură-te că vei consuma cantități mici din băuturile dulci, iar mai apoi îți vei clăti gura cu apă. Astfel, poți să diminuezi efectul negativ al zahărului asupra dinților tăi.

Alimentele lipicioase

Printre cele 3 tipuri de alimente care produc carii dentare se află și produsele lipicioase. Există o foarte mare posibilitate ca atunci când consumi alimente lipicioase să nu te gândești prea mult și la consecințe.

Chiar dacă ar putea să pară inofensive, alimente precum bomboanele, fructele uscate sau caramelizate devin, treptat, o problemă pentru sănătatea dinților tăi.

Din cauza faptului că alimentele lipicioase sunt mai greu de îndepărtat atunci când te speli pe dinți, resturi din aceste alimente acționează asupra smalțului tău. Alimentele lipicioase dăunează sănătății dinților mai ales din cauza conținutului de zahăr din acestea.

Citiți și Ați auzit de acidul mandelic? Ce proprietăți are pentru ten

Pentru a reduce consumul de alimente lipicioase, încearcă să integrezi în dieta ta niște gustări mai sănătoase. Nucile, legumele sau brânza sunt produse neaderente și nu afectează sănătatea smalțului dinților.

Citricele și alimentele acide

Din lista celor 3 tipuri de alimente care produc carii dentare fac parte și citricele. Chiar dacă citricele sunt deosebit de sănătoase mulțumită conținutului mare de Vitamina C, acestea afectează sănătatea dinților. Portocalele, lămâile, grepfruturile sunt periculoase pentru dinții tăi.

Acestea atacă smalțul dinților și îi fac mai vulnerabili în fața cariilor dentare. De asemenea, zeama din citrice devine o problemă și în cazul rănilor din interiorul gurii. Spre exemplu, dacă porți aparat dentar, vei dezvolta afte în zona obrajilor sau a buzelor. De aceea, este indicat să stai departe de citrice, scrie Healthline.

Citiți și Cum poți avea gene lungi și dese în mod natural

Desigur, consumul acestor alimente nu este strict interzis. Pentru a beneficia de proprietățile uimitoare ale antioxidanților și vitaminelor citricelor, încearcă să le consumi cu moderație. Ulterior, clătește-ți gura cu niște apă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.