Doar o lună ne mai desparte de Crăciun, cea mai așteptată sărbătoare din an. Pe lângă împodobirea bradului și produsele tradiționale din meniu, ne dorim să îi impresionăm pe cei dragi și cu ceva dulce, scrie playtech.ro

De aceea, vă sfătuim să încercați biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Este un preparat simplu, rapid și foarte gustos!

Biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii

În fiecare an dorim să așezăm pe masa de sărbători preparate sărate și dulci. Dacă nu aveți mult timp la dispoziție și nu doriți să stați o veșnicie în bucătărie, astăzi vă prezentăm biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Se prepară foarte rapid și vă veți aduce aminte, cu siguranță, de gustul copilăriei.

Acești biscuiți sunt printre cei mai delicioși, mai ales că ies moi la interior și crocanți la exterior. Sunt ușor de făcut este neovoie de foarte puține ingrediente. În plus, îi puteți pune la treabă și pe cei mici, la partea de decor.

Ingrediente biscuiți de Crăciun:

  • 100 g unt
  • 100 g zahăr fin
  • 1 ou
  • 1 linguriță esență de vanilie
  • 275 g făină.

Pentru decor:

  • 200 g zahăr pudră
  • 3-4 lingurițe apă rece
  • 2-3 picături colorant alimentar
  • biluțe colorate sau diferite ornamente.

Mod de preparare biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii

Prima dată mixați untul cu zahărul până obțineți o cremă moale și pufoasă.

Într-un bol separat bateți oul cu esența de vanilie și adăugați-l peste crema de unt preparată anterior. Se amestecă totul până obțineți o compoziție omogenă.

Apoi încorporați și făină până obțineți un aluat moale.

Pe o suprafață presărată cu făină, de preferat masă, se întinde aluatul, cam de 1 cm grosime.

Biscuiți de Crăciun, rețeta bunicii. Secretul ca să iasă aurii și fragezi

Se taie biscuiții cu ajutorul formelor speciale, însă dacă nu aveți, se pot tăia și cu un pahar simplu sau cu cuțitul. Biscuiții obținuți se așază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt.

Se dau la cuptorul încins la 190 grade și se lasă timp de 8-10 minute până ce capătă o culoare aurie.

Pentru partea de decor, trebuie să puneți zahărul pudră într-un castron, peste care se adaugă apă rece până ce obțineți o cremă moale asemenea unui iaurt cremos. După ce biscuiții s-au răcit se ung cu compoziția obținută. Poftă bună!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.