Relațiile nu rezistă întotdeauna testului timpului și este în regulă. Dar cele care rămân chiar și după vremuri di9cile și în:oresc după vremuri bune, sunt cele pe care trebuie să-ți concentrezi atenția maximă.

Singurul lucru constant din viață este schimbarea, iar relațiile nu fac excepție. Opiniile, circumstanțele și chiar oamenii se schimbă, ceea ce pune în pericol toate tipurile de alianțe. Dar, uneori, opiniile se schimbă împreună. Uneori circumstanțele ne apropie. Și uneori oamenii se schimbă în același timp: mână în mână, umăr la umăr.

Uneori oamenii vin în viața noastră și înțelegem că toate apelurile fără răspuns, toate ușile închise și toate rănile inimii ne-au condus tocmai spre acest moment minunat, în care inimile noastre bat din nou la unison.

Citiți și Pildă | Cum să vezi binele din oameni

Ca oameni, tindem să ne concentrăm asupra problemelor, experiențelor proaste și, mai ales, asupra durerii. Acest lucru nu se datorează faptului că suntem fără speranță, ci doar că suferința și durerea sunt teribile. De multe ori ne gândim că, dacă suferim o dată, atunci data viitoare nu va durea atât de mult.

Avem tendința să ne oprim asupra răului și să ne amintim doar acest lucru, în timp ce binele pe care îl avem chiar în față, acei oameni care rămân indiferent de situație, îi subestimăm.

Cât de des îți amintești de un mare scandal cu părinții tăi din cauza alegerii tale în viața ta personală? Sau un eșec puternic la o prezentare de lucru? Și îmbrățișările calde ale mamei tale, pe care o vezi la :ecare câteva luni? Sau laude de la șeful tău pentru munca ta grea?

Da, fericirea poate părea trecătoare, dar acestea sunt momentele care alcătuiesc viața noastră. Trebuie să găsești satisfacție în astfel de lucruri mărunte – și mai ales în tine. Pentru că nimeni altcineva nu ne poate face fericiți și nimeni nu ar trebui. Este propria noastră responsabilitate, care este capacitatea de a ne mulțumi cu circumstanțele noastre, cu viața noastră și cu noi înșine.

Cu toții suntem suflete rănite. Fiecare dintre noi. Cu toții am trăit momente diHcile în viață, Hecare are propria povară a trecutului. Într-o lume în care există mai multe pierderi decât câștiguri, ura poate pătrunde în pielea noastră. Atât de mulți oameni se consideră neiubiți și fără noroc, dar totul este exact opusul – trecutul nostru, rănile noastre, ne fac frumoși și unici.

Uneori ne enervăm, spunem lucruri pe care vrem să le luăm înapoi, îi împingem pe cei dragi atunci când avem cea mai mare nevoie de ei și ne proiectăm durerea asupra celorlalți.

Amintește-ți însă că, în timp ce cineva te abandonează, alții te aleg din nou și din nou, chiar dacă uneori s-ar putea să uiți de ei. Ei rămân în ciuda durerii tale. Îți amintesc de ceea ce valorezi. Sunt acolo, indiferent de situație. Prin urmare, nu uita să-i apreciezi, pentru că datorită lor suntem încă în viață.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.