Cât timp e bine să păstrezi salata de boeuf sau sarmalele în frigider? Știm prea bine că perioada dintre Crăciun și Revelion este dedicată vizitelor și musafirilor, ceea ce înseamnă că trebuie să fim mereu pregătiți să punem masa pentru cei care ne trec pragul, scrie playtech.ro. 

Dacă nu vrei ca tocmai în acele momente să ai surprize neplăcute, trebuie să ții cont de sfaturile din rândurile de mai jos.

Cât se păstrează salata de boeuf sau sarmalele în frigider

Când vorbim despre preparatele tradiționale ce nu pot lipsi de pe masa de sărbători a românilor, cuvântul „puțin” nu poate fi folosit. De generații întregi, gospodinele din toate colțurile țării pregătesc înainte de Crăciun oale de sarmale și platouri de salată de boeuf.

Pentru că asemenea cantități nu pot fi consumate la o singură masă, de cele mai multe ori, ajung să fie ținute la rece mai multe zile. Dar cât timp e bine să păstrezi salata de boeuf sau sarmalele în frigider înainte să se strice?

În cazul salatei de boeuf, trebuie să începem prin a preciza că bolul sau platoul pe care stă nu trebuie să fie pus în frigider neacoperit. Acest preparat trebuie consumat în cel mult 48 de ore de la momentul în care este făcut. Dacă observi apariția unei cruste la suprafață, înseamnă că maioneza din compoziție nu mai poate fi mâncată. Așadar, nu ar trebui ținută mai mult de două zile în frigider.

Nici sarmalele pregătite pentru Crăciun nu vor rezista până la Revelion, dacă sunt puse în frigider. După mai mult de cinci zile, carnea va prinde un gust ușor acru, semn că nu mai pot fi puse pe masă.

Dacă vrei să păstrezi sarmalele o perioadă mai lungă, varianta câștigătoare este congelatorul. În acest mod, cele care nu au fost încă preparate termic rezistă între trei și patru luni, în timp ce sarmalele gătite pot fi decongelate și consumate și după 12 luni.

Cum poți păstra piftia proaspătă până la șase zile

Toba de porc, nelipsită de pe platourile puse în fața musafirilor la începutul mesei, poate fi ținută la frigider cel mult o săptămână.

La fel ca salata de boeuf, nici friptura de porc nu rezistă mai mult de două zile, chiar dacă stă la rece.

Piftia poate fi mâncată și după cinci sau chiar șase zile de la momentul în care este preparată, dacă stă în frigider într-un recipient închis (cutie de plastic, formă de sticlă sau ceramică acoperită cu folie alimentară de plastic).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.