Fiecare dintre noi și-a făcut planuri de călătorie pentru noul an. Fie că vorbim de vacanțe la mare, la munte, în România, sau în diferite colțuri ale lumii, toți avem ceva în minte.

Dar, așa cum se obișnuiește, cel puțin în ultimii ani, au apărut ghiduri cu posibile destinații. Printre cele mai recunoscute recomandări sunt și cele făcute de CNN.

Jurnaliștii celebrului post de știri au făcut o listă cu locurile perfecte pentru vacanțele din 2023. Așa că, hai să vedem care sunt recomandările făcute de CNN, poate îți va face cu ochiul una din ele.

FĂ-ȚI PLANURI DIN TIMP PENTRU LOCURILE PERFECTE PENTRU VACANȚELE DIN 2023

Am intrat de trei zile în 2023 și, după cum spuneam la început, un an nou înseamnă o nouă perspectivă, noi planuri, dorințe și visul de a călători în locuri perfecte.

După aproape trei ani de perturbări și complicații în materie de călătorii, multe țări au renunțat la majoritatea restricțiilor impuse de pandemie.

Oamenii și-au reluat călătoriile în număr mare la nivel internațional. Conform agențiilor de turism, există o mulțime de cereri pentru vacanțele din 2023.

Care mai de care, mai multe agenții de turism internațional au creat topuri cu locurile perfecte pentru vacanțele din 2023. În aceeași măsură și celebrul post tv de știri american CNN a decis să facă câteva recomandări.

Potrivit Organizației Mondiale a Turismului a Națiunilor Unite, se aștepta ca turismul internațional să ajungă la 65% din nivelurile de dinaintea pandemiei până la sfârșitul anului 2022.

Potrivit aceleiași instituții, spune CNN, unele zone au atins recent niveluri mai apropiate de 80% sau 90% din numărul de sosiri din 2019. Iar experții sunt optimiști cu prudență în ceea ce privește continuarea revenirii călătoriilor. Așadar, hai să vedem care sunt recomandările făcute de CNN pentru locurile perfecte pentru vacanțele din 2023.

DE LA FIJI, THESSALONIKI ȘI PÂNĂ ÎN BRAZILIA, SUNT RECOMANDĂRILE FĂCUTE DE CNN

În lista cu locurile perfecte pentru vacanțele din 2023 făcută de cei de la CNN apar cel puțin 23 de destinații, dintre care doar 6 locații sunt din Europa. Restul până la 23, sunt locații exotice din toate colțurile lumii, din Arabia Saudită și până în Brazilia.

De exemplu, una din recomandările exotice făcute de CNN este Uganda, despre care spune că „O schimbare considerabilă se produce în prezent în ceea ce privește ofertele de călătorie din Uganda, țara din Africa de Est urmărind să treacă dincolo de elementele tradiționale de bază, cum ar fi safari și observarea faunei sălbatice, pentru a atrage atât vizitatorii regionali, cât și pe cei internaționali.”

Uganda

O altă recomandare făcută de reputații jurnaliști CNN sunt Insulele Belize„Cu zboruri directe către Belize City de pe o duzină de aeroporturi nord-americane, această țară din America Centrală este un loc de vacanță fără probleme pentru mulți călători în timpul sezonului noiembrie-aprilie. Majoritatea vizitatorilor se îndreaptă direct spre coasta caraibiană a Belizeului.

Insulele Belize

Cea mai mare insulă a țării, Ambergris Caye, se află lângă Belize Barrier Reef – al doilea cel mai mare sistem de recif de corali din lume. Margaritaville Beach Resort urmează să se deschidă pe insulă la începutul anului 2023, iar resortul „eco-luxury” Alaia Belize s-a deschis în 2021.”, spune CNN.

Polonia

Din locurile perfecte pentru vacanțe în 2023 din Europa, CNN menționează Polonia, cu capitala sa Varșovia, plină de arhitectură spectaculoasă, celebrul oraș Liverpool, din Marea Britanie, despre care spune că în iunie, orașul va sărbători 25 de ani de festival de arte vizuale contemporane Liverpool Biennial, în cadrul căruia peste 30 de artiști și colective internaționale vor ocupa spații din oraș până în septembrie.”, deci un loc unde merită să ajungi.

Marea Britanie

Celălalt loc european de vizitat în 2023, conform CNN, este capitala Lituaniei, Vilnius, și ai avea un motiv pentru o scurtă vacanță, chiar pe 25 ianuarie, când își sărbătorește cea de-a 700-a aniversare.

Lituania

Despre una din insulele elene, Thessaloniki, nu cred că mai este cazul să detaliem, având în vedere că deja se regăsește în lista românilor cu locurile perfecte pentru vacanțele din 2023.

Thessaloniki

O ultimă recomandare europeană este Gothenburg, din Suedia, care a fost, conform CNN, votată cea mai durabilă destinație din lume timp de șase ani consecutivi. Gothenburg este al doilea oraș ca mărime din Suedia, și jurnaliștii americani sunt de părere că iese în sfârșit din umbra Stockholmului.

Suedia

Că aminteam de locurile perfecte pentru vacanțele din 2023, dar cu tentă mai exotică, una din recomandările CNN este Rwanda, iar în ianuarie 2023 va avea loc deschiderea oficială a celui mai interesant hotel din Rwanda, și anume „Sextantio Rwanda”, o colecție de cabane realizate în mod tradițional pe o insulă de pe Lacul Kivu, unul dintre cele mai mari lacuri din Africa.

Rowanda

În afară de cele despre care am relatat, în recomandările făcute de CNN, cu locurile perfecte pentru vacanțele din 2023, apar și orașe americane și canadiene, precum Minneapolis și OttawaOaxaca din Mexic, sau, de ce nu, orașul Naoshima, din Japonia.

Minneapolis
Oaxaca

Despre acest oraș jurnaliștii CNN spune că Yayoi Kusama are distincția de a fi cea mai bine vândută femeie artistă în viață de pe planetă.

În special, ea a devenit un simbol global pentru sculpturile sale de dovleci uriași cu buline, dintre care unul a fost reinstalat pe digul din Naoshima, una dintre „insulele de artă” ale Japoniei, în 2022, după ce fusese măturat în mare cu un an înainte. Cu alte cuvinte, dacă ajungeți aici veți admira sculpturi făcute în dovleac.

CONCLUZIE

Indiferent care fi destinația aleasă, din lunga listă cu locurile perfecte pentru vacanțele din 2023, important este să te simți bine și să te întorci mai odihnit și încărcat pozitiv.

Da, așa este, dar să nu uităm un aspect extrem de important, anume planificarea în cele mai mici detalii ale viitoarelor vacanțe, și mai ales bugetul, căci fără bani e cam greu să ajungi la Iași, d-apăi până în Rwanda sau Naoshima. Așadar, un an nou bun și cu multe vacanțe!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.