Ziua de astăzi este închinată preamăririi Sfântului Ioan, ca unul care, botezând pe Mântuitorul în Iordan, a descoperit după semnul ce i se dăduse de sus, că Domnul Iisus este cu adevărat Mesia. Acesta a fost Proroc și Înaintemergător față de Hristos, în toată viața și strădania lui, fiind pecetluit cu această chemare încă de la venirea pe lume, printr-o naștere minunată și vestită de înger (Luca 1,17, 76).

Iubind înfrânarea și viața aspră din pustia Iordanului, trăiește, predică, mărturisește și botează în Iordan, pe cei care cred în el (Luca 3, 1-6; Matei 3, 2-6). Predica lui era schimbarea vieții, întoarcerea la Dumnezeu și împăcarea cu El, pentru a primi viața nouă: ,,Pocăiți-vă că s-a apropiat Împărăția Cerurilor” (Matei 3, 2). Este cel dintâi care face ceea ce predică, prin înfrânarea și viața grea pe care o duce, îmbrăcat în haina aspră de păr de cămilă, hrănindu-se doar cu lăcuste și miere sălbatică, ca un adevărat înger în trup.

Momentul de culme, din viață Sfântului Ioan, a fost când, botezând descoperă, printre oameni, pe Hristos – Mesia, după semnul ce i s-a încredințat. E ceasul din viața Sfântului pe care-l prăznuim astăzi la 7 Ianuarie, e ceasul când Ioan înțelege că la botezul Său din Iordan, Hristos era, de fapt ,,Mielul Lui Dumnezeu, cel ce ridică păcatele lumii” (Ioan, 1, 29).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.