Grupul rus Lukoil şi-a vândut rafinăria din Italia unui consorţiu de fonduri de investiţii şi companii de trading occidentale, aceasta fiind prima vânzare majoră de active efectuată după invadarea Ucrainei de către Moscova, au anunţat luni companiile implicate.

De la înfiinţarea sa, după prăbuşirea Uniunii Sovietice, Lukoil a fost unul dintre cei mai activi cumpărători de active din Occident, dar aceste active din străinătate au devenit problematice după ce Occidentul a impus sancţiuni ample Rusiei ca răspuns la invadarea Ucrainei de către Moscova.

Vânzarea rafinăriei italiene către un consorţiu, condus de firma cipriotă de capital privat G.O.I. Energy, cu sprijinul companiei de tradingTrafigura, cu sediul la Geneva, reprezintă finalizarea discuţiilor din ultimele luni şi poate fi privită ca un succes parţial, având în vedere procesele dezordonate din alte regiuni, în care Moscova şi Occidentul îşi confiscă reciproc bunurile.

Sancţiunile globale au îngheţat în jur de 300 de miliarde de dolari, aproape jumătate din ceea ce Rusia avea în rezervele sale de aur şi valută, deşi Lukoil nu a fost vizat direct de sancţiunile occidentale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.