Harta turistică a Orientului se reconfigurează și o nouă destinație începe să se dezvolte în Emiratele Arabe Unite. Cu toate că Dubaiul rămâne fără echivoc principala atracție din EUA, urmat de Abu Dhabi, iată că Emiratul Ras Al-Khaimah, mai puțin cunoscut turiștilor până nu de mult, atrage tot mai mulți vizitatori.

Plin de farmecul Orientului autentic, cu priveliști dramatice și uluitoare oferite de maiestuoșii munți Hajjar, presărat cu oaze verzi de vegetație luxuriantă ascunse printre dunele de teracotă și de zecile de kilometri de plaje fine și paradisurile subacvatice din Golful Persic, Ras Al-Khaimah promite o experiență inedită și departe de aglomerație.

Ras al-Khaimah ascunde peste 7.000 de ani de istorie, tradiții și cultură și este pregătit să se lase descoperit sub pașii vizitatorilor, care cu siguranță vor fi fascinați. Totodată, Emiratul adăpostește peisaje naturale unice, iar drumețiile, alpinismul și trakking-ul au devenit activități populare în munții arizi din Ras Al-Khaimah.

Autoritatea de Dezvoltare a Turismului Ras Al-Khaimah a derulat o serie de proiecte pentru ca turiștii să aibă parte de adrenalină în cele mai inedite cadre naturale din EAU: chiar pe Muntele Jebel Jais, cel mai înalt din Emirate.

Jais Adventure Park este astăzi o poartă către atracții pline de aventură atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Jebel Jais Viewing Deck Park, cea mai lungă tiroliană din lume și Jais Sky Tour sunt doar câteva dintre activitățile care atrag turiștii dornici de a-și testa limitele și a trăi experiența vieții lor.

Ras Al-Khaimah oferă, totodată, și autenticitate. O seară petrecută într-un cort de lux cu iz tradițional pentru a admira miliardele de stele, un safari pe dune sau o plimbare pe cămilă sunt de neratat pentru o experiență inedită în deșert.

Pentru a susține ascensiunea Emiratului, Autoritatea de Dezvoltare Turistică din Ras Al-Khaimah a lansat anul trecut un plan de investiții în valoare de aproximativ 111,5 milioane de euro, pentru dezvoltarea proiectelor de turism sustenabil în Emirat. Planul cuprindea peste 20 de inițiative de dezvoltare a turismului durabil.

Proiectul gândit de autorități a dat roade, astfel că în primele șase luni ale anului peste 500.000 de turiști internaționali și interni au vizitat Emiratul, ceea ce reprezintă o creștere cu 21% față de perioada pre-covid. Autorită- țile din Ras Al-Khaimah susțin că Emiratul se află pe drumul cel bun și estimează că până la finalul anului vor înregistra peste 1,11 milioane de vizitatori.

„Ras A Khaimah este una dintre primele destinații din regiune care a revenit la nivelurile pre-Covid datorită agilității comunității noastre turistice în timpul pandemiei. Acest lucru este cu atât mai remarcabil, având în vedere peisajul economic și geo-politic actual în care ne desfășurăm activitatea, care ne determină să ne concentrăm pe ceea ce este important pentru dezvoltarea pe termen lung: diversificare, comunitate și durabilitate.

Strategia noastră de investiții, care se concentrează exact pe asta, a fost esențială pentru revenirea noastră rapidă. Suntem pe cale să ajungem la peste 1,11 milioane de sosiri până la sfârșitul anului și să revenim pe deplin la nivelurile pre-pandemie în doar doi ani”, a mărturisit Raki Phillips, CEO al Autorității de Dezvoltare a Turismului Ras Al-Khaimah

Creșterea numărului de turiști s-a datorat deschiderii de noi hoteluri, conexiunilor directe de zbor și dezvoltării industriei de croazieră. Emiratul are peste 8.000 de camere de hotel, cu alte 4.617 în pregătire în următorii câțiva ani.

Printre principalele hoteluri deschise se numără Radisson Resort Ras Al-Khaimah de pe Insula Al Marjan, InterContinental Mina Al Arab, prima proprietate InterContinental Hotels Group din Emirat și, cel mai recent, debutul brandului Mövenpick pe insula Al Marjan, situată pe o porțiune de 300 de metri de țărm cu nisip auriu. Mövenpick găzduieș- te cel mai mare parc acvatic plutitor din Ras Al-Khaimah.

Mövenpick Resort oferă o experiență completă a insulei Al Marjan, cazarea de lux incluzând și o serie de cabane elegante, amplasate chiar pe malul mării, dotate cu pro- priile lor piscine și terase private.

Totodată, resortul este amplasat în mijlocul apelor albastre liniștite ale insulei Al Marjan, pe fundalul pitoresc al Peninsulei Arabe și este înconjurat de maiestuoșii munți Yanis și Jais. Mövenpick Resort Al Marjan Island este ușor accesibil pentru călători, aflându-se la doar 45 de minute cu mers cu mașina de Aeroportul Internațional Dubai, la 40 de minute de Aeroportul Internațional Sharjah și la 30 de minute de Aeroportul Internațional Ras Al-Khaimah.

În plus, Emiratul construiește o stațiune integrată în valoare de miliarde de dolari. Noul proiect va fi primul din regiunea MENA în care investește Wynn Resorts, principalul dezvoltator internațional de stațiuni de lux.

Programată să se deschidă în 2026, stațiunea multifuncțională integrată marchează cea mai mare investiție străină directă din industria hotelieră din Ras Al-Khaimah. Complexul va include un hotel de lux cu mai mult de 1.000 de camere, opțiuni de shopping de talie mondială, săli de conferințe și convenții de ultimă generație, un centru SPA exclusivist, mai mult de 10 restaurante și saloane, opțiuni extinse de divertisment, o zonă de jocuri și alte facilități, ceea ce îl va face o destinație ideală de vacanță.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.