Specialiștii vorbesc despre beneficiile consumului de ceai de hibiscus. Acest ceai este consumat în întreaga lume, acest lucru se datorează beneficiilor sale asupra organismului. Ceaiul este bogat în antioxidanți, cu o aromă dulce. 

Planta hibiscus este originară din Africa de Nord, dar se găsește și în Asia de Sud-Est. Prepararea ceaiului dintr-o asemenea plantă a început încă din vremuri străvechi.

Ceaiul de hibiscus se obține dintr-un amestec de flori și frunze uscate ale plantei. Gustul ceaiului variază, însă este unul dulce-acrișor. Culoarea acestuia este roșu aprins, lucru care se datorează nuanței florilor de hibiscus.

Valorile nutriționale ale ceaiului de hibiscus

De regulă, ceaiul de hibiscus este consumat tocmai datorită proprietăților sale antioxidante, însă el are și alte proprietăți benefice organismului. Ceaiul este bogat în vitamina C, ceea ce înseamnă că este bun în timpul unei viroze. În plus este bogat și în vitamina A, calciu, magneziu, fosfor și potasiu.

Beneficiile ceaiului de hibiscus

Ceaiul de hibiscus ajută la scăderea tensiunii arteriale, dar și la scăderea în greutate. Hibiscusul este bogat în beta-caroten și antociani. Rolul compușilor este acela de a combate daunele provocate de radicalii liberi.

Conform specialiștilor, ceaiul de hibiscus poate ajuta și la reducerea tensiunii arteriale, dar și la reglarea nivelului de colesterol. Un alt studiu realizat în Taiwan a demonstra faptul că hibiscusul ar putea ajuta la îmbunătățirea sănătății ficatului.

Nu în ultimul rând, studiile au demonstrat faptul că ceaiul de hibiscus îmbunătățește digestia și ajută la scăderea în greutate. Mai multe despre beneficiile ceaiului de hibiscus poți afla mai jos Iată cum anume poți să slăbești cu ajutorul consumului de ceai de hibiscus.

Ceaiul de hibiscus bun pentru slăbit

Unele studii vorbesc despre beneficile consumului de ceai de hibiscus asupra siluetei. Ceaiul de hibiscus te-ar putea ajuta să pierzi în greutate. Acesta nu înlocuiește o dietă sau o masă consistentă, dar ajută la scăderea poftei de mâncare, scrie Healthline.

În acest fel vei fi tentată să consumi mai puține alimente. În plus, fiind un ceai bogat în antioxidanți vei observa cum în timp vei începe să pierzi centimetri în talie.

Consumul de ceai de hibiscus trebuie combinat cu o dietă sănătoasă și un stil de viață armonios. Chiar dacă pierderea în greutate nu va fi una foarte mare, studiile atestă faptul că ceaiul de hibiscus ar putea ajuta, în contextul potrivit, la pierderea în greutate.

Ceaiul de hibiscus pentru diabetici

Există nenumărate tipuri de ceai care ajută la scăderea nivelului zahărului din sânge. Studiile spun că ceaiul de hibiscus ajută la reducerea glicemiei, a inflamației și ajută la creșterea sensibilității la insulină. Pentru persoanele care se confruntă cu diabetul zaharat, reglarea glicemiei este extrem de importantă. Acest lucru se întâmplă în urma consumului de alimente care ajută la scăderea glicemiei.

Ceaiul de hibiscus ar putea avea beneficii pentru persoanele care suferă de diabet. Acesta ajută la reducerea tensiunii arteriale, relatează Health.Clevelandclinic.

Hipertensiunea arterială este comună persoanelor cu diabet zaharat. Se crede că hibiscusul ajută chiar și la reducerea colesterolului, devenind benefic pentru persoanele care sură de diabet. Mai multe studii în acest sens sunt necesare.

Contraindicații privind consumul în exces al ceaiului de hibiscus

În anumite condiții pot apărea riscuri privind consumul de ceai de hibiscus. Efectele adverse pot să apară atunci când o persoană suferă de alergie la hibiscus.

Unele studii spun că ceaiul de hibiscus poate duce la apariția leziunilor hepatice dacă este consumat în concentrații mult prea mari.

Unii specialiști spun că hibiscusul ar putea să intercaționeze cu animte medicamente perecum cele prescrise pacientișol care suferă de hipertensiune arterială. Consumul de hibiscus este considerat, în general, sigur. Totuși, specialiștii spun că ceaiul de hibiscus trebuie consumat cu măsură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.