Bowl with cashew nuts on wooden table. Delicacies

Nucile caju au multe beneficii asupra sănătății tale multiple. Caju este un arbore tropical din Brazilia. Caju se cultivă și în diferite zone ale planetei unde este climă caldă. Caju este o nucă crem cu formă de ”rinichi” care este utilizat mai ales în bucătăria asiatică. 

Nucile caju sunt extrem de gustoase, hrănitoare și reprezintă unul dintre cele mai îndrăgite alimente, mai ales în cazul preparatelor vegane. Caju se poate consuma ca atare sau poate fi transformat în unt, lapte și sosuri pentru paste.

Beneficiile nucilor caju asupra sănătății tale

În comparație cu alte fructe cu coajă lemnoasă, cercetătorii din domeniul alimentar nu s-au concentrat atât de mult pe descoperirea acestui aliment gustos. Cu toate acestea, se cunoaște faptul că nucile de caju sunt bogate în acid anacardic.

Acesta stimulează celulele musculare să absoarbă mai multă glucoză. Așadar, este un beneficiu semnificativ, mai ales pentru persoanele care suferă de diabet.

Mai mult decât atât, unele studii au arătat că nucile de caju sunt bogate în conținutul de cupru. Acesta are beneficii multiple asupra pielii tale și stimulează producția de colagen și elastină.

Astfel, nucile caju mențin aspectul pielii tânăr, previn formarea ridurilor și pot fi folosite inclusiv pentru tratarea rănilor.

Poți pierde în greutate

Nucile caju te pot ajuta să pierzi kilograme în plus. Nucile de caju furnizează 157 de calorii pentru aproximativ 30 de grame de aliment. Cu toate acestea, cercetări recente sugerează că organismul uman poate digera și absorbi doar aproximativ 84% din aceste calorii.

Pe de altă parte, prăjirea sau măcinarea nucilor poate crește capacitatea organismului tău de a le digera complet, mărind astfel numărul de calorii absorbite. În plus, beneficiile nucilor caju asupra sănătății tale se observă, mai ales în cazul antioxidanților pe care îi conțin.

Nucile sunt, de asemenea, bogate în proteine și fibre, despre care se știe că reduc foamea și promovează senzația de sațietate.

Susțin sănătatea inimii

Dietele bogate în fructe cu coajă lemnoasă, inclusiv caju, au fost asociate în mod constant cu un risc mai mic de boli, cum ar fi accidentul vascular cerebral și bolile de inimă.

Unul dintre studiile realizate pe nucile de caju sugerează că acestea pot reduce tensiunea arterială și nivelul trigliceridelor.

Conțin compuși vegetali

Beneficiile nucilor caju asupra sănătății tale nu se opresc încă. Caju este bogat în antioxidanți, adică niște compuși vegetali care mențin organismul sănătos. Aceștia au capacitatea de a neutraliza moleculele care cauzează daune în organism.

La rândul său, acest lucru ajută la reducerea inflamației și sporește capacitatea organismului tău de a rămâne sănătos și ferit de boli. În plus, nucile de caju sunt o sursă excelentă de polifenoli și carotenoizi, două clase de antioxidanți care se găsesc și în alte fructe cu coajă lemnoasă.

Ajută în cazul persoanelor care suferă de diabet de tip 2

Nucile caju sunt o sursă extrem de bună de fibre. Acest nutrient are capacitatea de a preveni nivelurile prea ridicate de zahăr din sânge. În plus, fibrele sunt esențiale pentru organism și oferă protecție împotriva bolilor precum diabetul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.