În România a venit iarna cu adevărat. Dacă nu ai un garaj, sigur geamurile mașinii au înghețat de la vremea de afară. Nu mai este nevoie să pierzi timpul în frig, chinuindu-te să pregătești vehiculul pentru a porni la drum. 

Dezghețarea parbrizului pe timp de iarnă este una dintre cele mai neplăcute sarcini pentru șoferi. Când temperaturile sunt foarte scăzute, în mod deosebit noaptea, este imposibil ca geamurile autoturismelor să nu fie acoperite de un strat de gheață și zăpadă. Acest inconvenient poate fi rezolvat prin încălzirea mașinii, însă presupune mai mult timp, scrie playtech.ro

Cea mai tradițională metodă de a dezgheța geamurile mașinii presupune pornirea motorului și setarea căldurii la nivel maxim. Ulterior, se răzuiește gheața de pe parbriz, geamurile și oglinzile laterale cu ajutorul unei raclete care, de cele mai multe ori, este realizată din plastic sau silicon.

Pentru a îndepărta gheața răzuită, se activează ștergătoarele de la parbriz. Atenție, însă! Specialiștii recomandă activarea ștergătoarelor abia după ce stratul de gheață a fost îndepărtat în totalitate. Se setează căldura la un nivel moderat, după care se poate circula cu mașina în trafic, fără teama de a fi sancționat.

Așa cum am spus, metoda mai sus explicată este una dintre cele mai comune. În același timp, este și cea mai lentă tehnică de curățare a geamurilor de la mașină. Dacă vrei să dezgheți parbrizul la autoturism rapid și ușor, ai ajuns la locul potrivit.

AMESTECUL CARE DEZGHEAȚĂ INSTANT PARBRIZUL

Ai nevoie de doar două ingrediente, iar amestecul este recomandat chiar de către specialiști. Probabil vei rămâne surprins, însă această metodă de dezghețare a geamurilor mașinii a fost făcută publică de către reprezentanții Gărzii Civile Spaniole.

Potrivit acestora, folosind alcool și apă, gheața se va topi fără dificultate, iar parbrizul nu se va deteriora și nici nu va prezenta zgârieturi.

Așadar, pentru a dezgheța geamurile mașinii, ai nevoie de doar două ingrediente: alcool și apă. Tot ce trebuie să faci este să amesteci o parte de apă cu două părți de alcool într-un recipient cu duză de pulverizare. Atenție, însă! Alcoolul trebuie să fie pur, adică să prezinte o temperatură de 96 de grade.

Este o metodă care chiar funcționează, atât timp cât stratul de gheață nu este foarte gros. Probabil te întrebi care este explicația din spatele acestei tehnici. Ei bine, alcoolul are o temperatură de îngheț semnificativ mai mică decât a apei (-114 grade). Odată ce pulverizezi amestecul pe parbriz, gheața se va topi rapid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.