În vârstă de 47 ani, Florin Pârvu s-a născut la Ploiești și a debutat ca jucător la Petrolul în prima divizie în sezonul 1995-1996. A avut apoi o experiență de doi ani în China, la Henan, revenind la Petrolul, unde a continuat până în 2001, când s-a transferat la Dinamo București.

A mai jucat pentru FC Brașov, Universitatea Craiova, Stal Alcevsk (Ucraina), AEL Limassol (Cipru), din nou Petrolul, CS Otopeni, Chimia Brazi și CS Turnu Severin, echipă la care și-a încheiat cariera de jucător și început-o pe cea de antrenor, ca secund al lui Marian Bondrea.

El a mai fost antrenor secund la Petrolul, în mandatul din 2014 al lui Răzvan Lucescu, iar mai apoi la Rapid București.

Ca antrenor principal, el a condus în România formațiile Chimia Brazi, Conpet Ploiești. Ultima oară a activat ca principal în China, la Henan, acolo unde a fost tehnicianul formațiilor U19, U21 și, ultima dată, al echipei a doua a clubului.

„Aveam de gând să mă întorc să lucrez în China, cu toate că lucrurile acolo sunt în continuare destul de încurcate din cauza pandemiei. Eram în niște discuții și plănuiam să revin în Asia în aprilie. A venit însă acum telefonul de la președintele Petrolului, Claudiu Toader, care mi-a propus să preiau echipa după demisia lui Nae Constantin. Am bătut palma în zece minute, pentru că e o mare onoare să pot pregăti echipa cea mai dragă sufletului meu” a declarat noul tehnician al Lupilor Galbeni!

Florin Pârvu va conduce, mâine, primul antrenament al „galben-albaștrilor”, urmând ca luni, de la ora 20.00, să debuteze oficial pe banca echipei noastre, în meciul de pe „Ilie Oană” cu AFC Hermannstadt, din cadrul etapei a 25-a a Superligii.

Mult succes, Florin Pârvu!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.