Reprezentanții Asociației Comunelor din România, Filiala Prahova au participat la lucrările celei de 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România precum și Consiliul director în ședință ordinară pe semestrul I/2023.

Evenimetul s-a desfășurat în perioada 05-08 februarie 2023, în Sala Grand Ballroom a Hotelului JW Marriott, București.

Printre temele dezbătute s-au numărat: dezvoltarea rurală în cadrul Comitetului European al Regiunilor, parteneriatul estic, salariul primarilor pe categorii de unități administrativ-teritoriale și diferențele dintre ele, numărul de consilieri locali în raport cu numărul populației, comuna cu cel mai mic număr de locuitori și altele.

Un subiect de real interes, și anume, analiza problemelor cu care se confruntă comunele din România și, implicit, autoritățile administrației publice locale ale acestora, ca urmare a unor sincope în procesul de descentralizare, precum și a unei accentuate diminuări a capacității administrative a autorităților administrației publice locale, a fost dezbătută cu reprezentanții administrației publice centrale.

,,Am participat la lucrările celei de-a 26-a sesiuni ordinare a Adunării generale a Asociației Comunelor din România, și, din toate temele de interes abordate atât de aleșii locali cât și de reprezentanții administrații centrale, consider că numitorul comun este dezvoltarea și modernizarea mediului rural românesc.

Eu militez pentru uniformizarea dezvoltării satului prahovean, dintr-un colț în altul al județului nostru, și să contribuim cu toții pentru a duce Prahova pe primul loc”, a declarat președintele ACoR Prahova, Vasile Diaconu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.