La început de primăvară calendaristică, poliţiştii prahoveni au “amendat” doamnele și domnișoarele aflate în trafic cu flori şi mărțișoare!

Ca în fiecare an, poliţiştii rutieri au participat, cu ocazia zilei de 1 Martie, la o acțiune cu caracter preventiv, în trafic, pe principalele artere din municipiul Ploiești, dar și în zonele pietonale.

De această dată, au fost vizate doamnele şi domnişoarele aflate la volan, care au fost „trase pe dreapta” şi „sancționate” cu mărțișoare.

Acţiunea a avut loc și în stațiunile montane, pe lângă mărţişoare, poliţiştii oferindu-le participantelor la trafic recomandări vizând conduita preventivă la volan, precum și obligativitatea respectării prevederilor legislaţiei rutiere.

Astfel, conducătoarele auto oprite în trafic au răsuflat ușurate, acestea primind, în locul punctelor de penalizare și a amenzilor, mărțișoare și flori.

Există deja o multitudine de interpretări legate de semnificaţia culorilor mărţişorului. Una dintre acestea se referă la faptul că şnurul mărţişorului, prin îmbinarea celor două culori, exprimă împletirea inseparabilă a unor principii.         

Să asociem, aşadar, semnificaţia mărţişorului, la început de primăvară, cu ceea ce Poliţia îşi propune să ofere comunităţii pe care o deserveşte: SIGURANŢĂ şi ÎNCREDERE!

Poliţiştii rutieri care au participat la această acţiune, ce constituie deja o tradiție, le urează tuturor participanţilor la traficul rutier să se bucure de o primăvară frumoasă şi lipsită de evenimente rutiere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.