Spre deosebire de câini și oameni, pisicile nu sunt omnivore, ci carnivore. Prin urmare, există anumite alimente cu care nu numai că nu sunt obișnuite, dar nici nu sunt capabile să le proceseze corespunzător. Iată ce produse sunt pe placul acestor simpatice și pretențioase ghemotoace.

Ce alimente le plac sau nu pisicilor

Pisicile au simțurile vizual, olfactiv și tactil mult mai dezvoltate decât ale oamenilor, fapt pentru care văd mult mai bine, mai ales noaptea, aud zgomotele mai bine și simt mult mai intens diversele texturi și schimbări din mediul înconjurător. În ceea ce privește gustul, însă, ele nu au fost la fel de „înzestrate” de la mama natură.

Dacă noi avem peste 9000 de papile gustative, pisicile se laudă cu doar 500, care le ajută să deosebească gusturile de bază. Din acest motiv, hrana lor ar trebui să fie cât mai curată și naturală.

Condimentele, sarea sau zahărul pe care noi le utilizăm zi de zi sunt toxice pentru organismul lor. De aceea, este extrem de importantă să știi ce gusturi deosebesc pisicile pentru a le oferi hrana potrivită.

Ce gusturi deosebesc acestea

Pe vremuri, hrana pisicilor sălbatice nu conținea ingrediente dulci și nici nu aveau nevoie de ele în dietă, astfel  că acestea nu simt gustul dulce. Multe alimente care sunt irezistibile pentru noi, fie foarte dulci, fie picante, pe ele le lasă indiferente. Dar hai să vedem ce gusturi simt ele cel mai bine:

  • Acid: multe pisici preferă alimentele naturale acide în detrimentul celor cu un gust neutru.
  • Sărat: este un gust important, iar ghemotoacele iubesc carnea sau organele crude tocmai pentru că au un gust sărat care le spune că sunt  necesare pentru sănătatea lor.
  • Amar: pisicile pot identifica foarte ușor gustul amar, care nu le place deloc. Din acest motiv, ele pot evita multe substanțe otrăvitoare.

Cu toate că sigur ai observat pisici care gustă din înghețată, din prăjiturile cu cremă sau din iaurturile dulci cu fructe, de fapt, ele nu sunt atrase de dulce, ci de grăsimea pe care aceste alimente o conțin.

Prin urmare, produsele cu un conținut mare de sare sau grăsimi, cele îndulcite cu zahăr, procesate sau cu tot felul de ingrediente sintetice nu ar trebui să existe în dieta pisicilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.