La data de 15 martie a.c., în două intervale orare, polițiștii Serviciului Rutier Prahova, împreună cu polițiștii Biroului Rutier Ploiești, au organizat și desfășurat o acțiune pe Drumul Național 1 B, pe raza comunei Bucov, care a avut ca scop prevenirea și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere cu urmări grave.

În cadrul acțiunii, s-a acționat preponderent pe combaterea nerespectării regimului legal de viteză și pe cel al neacordării priorității de trecere pietonilor care au acest drept.

Astfel, au fost aplicate 114 sancțiuni contravenționale, 45 au fost aplicate conducătorilor auto pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 20 pietonilor, iar 12 sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor.

Valoarea sancțiunilor este de aproximativ 23.000 de lei.

În cadrul activităților au fost controlate 150 de autoturisme și au fost legitimate 200 de persoane.

În acest context, au fost reținute cinci permise de conducere, trei pentru nerespectarea regimului legal de viteză și două pentru neacordarea de prioritate pietonilor.

*_Recomandările polițiștilor pentru participanții la trafic sunt:_*

Circulaţi cu viteză adaptată condiţiilor din trafic, în special când se circulă în coloană şi țineți cont de politeţea rutieră.

De asemenea, pentru un plus de siguranţă, în mers, măriţi distanţa dintre vehicule.

Conduceţi prudent, fără bruscarea comenzilor autoturismului, asiguraţi-vă temeinic înainte de efectuarea fiecărei manevre şi evitaţi depăşirile care, în condiţii de vizibilitate redusă şi carosabil umed, se dovedesc extrem de periculoase.

Respectaţi regimul legal de viteză! Viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile meteo, de drum sau trafic, reprezintă unul dintre principalii factori generatori ai accidentelor rutiere în România.

Pietonilor le recomandăm să-şi sporească atenţia şi să traverseze numai după ce sunt siguri că o pot face în siguranţă. Este recomandat să evite, pe cât posibil, folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului şi în condiţii de vizibilitate redusă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.