La data de 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești au depistat și reținut un bărbat în vârstă de 32 de ani, bănuit de săvârșirea mai multor infracțiuni de furt.

Din verificări, s-a stabilit faptul că în perioada 06-10 martie a.c., persoana bănuită de comiterea faptei ar fi sustras mai multe cutii de viteză și o scară metalică din cadrul unei societăți de profil, din municipiu.

Astfel, în vederea administrării probatoriului, polițiștii Secției nr.4 de Poliție Ploiești, ieri, 16 martie a.c.,  au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, ocazie cu care au fost identificate și ridicate o parte din bunurile sustrase.

Bărbatul în cauză a fost condus la sediul unității de poliție în vederea audierii.

În baza probatoriului administrat, față de acesta a fost luată măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând ca azi să fie prezentați unității de parchet competente cu propunere de luare a unei alte măsuri preventive.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Cercetat pentru furt calificat

Tot ieri, si polițiștii din cadrul Poliției municipiului Câmpina au reținut pentru 24 de ore un bărbat în vârstă de 36 de ani, pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat.

În fapt, la data de 15 martie a.c., în jurul orei 2.30, bărbatul ar fi pătruns în incinta unei societăți comerciale și ar fi sustras băuturi alcoolice.

În baza investigațiilor efectuate, polițiștii au identificat persoana bănuită de comiterea faptei ca fiind un bărbat în vârstă de 36 de ani, din municipiul Câmpina.

În urma verificărilor s-a constatat faptul că acesta ar mai fi comis și alte fapte de furt calificat.

Astfel, ieri, 16 martie a.c., bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat unităţii de parchet competente pentru luarea unei alte măsuri preventive.

Cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat.

Dosar penal pentru furt de gaze naturale

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 13.00, polițiștii din cadrul Secției nr.4 de Poliție Ploiești, împreună cu specialiștii din cadrul a două societăți de profil au efectuat mai multe controale de specialitate, în zona de Sud a municipiului.

Cu ocazia unui control efectuat la un imobil, astfel, s-a constatat faptul că s-ar fi intervenit neautorizat la contorul instalației de furnizare a gazelor naturale, sigiliul acestuia fiind înlocuit cu unul artizanal.

Contorul în cauză a fost ridicat de personalul abilitat, în vederea examinării de specialitate și calculării prejudiciului cauzat în urma comiterii faptei.

În cauză, cercetările sunt continuate de polițiști în cadrul unui dosar penal deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii furt de gaze naturale.

Depistat la volan, în mijlocul zilei, sub influența substanțelor psihoactive

Ieri, 16 martie a.c., în jurul orei 12.15, polițiștii rutieri din cadrul Poliției municipiului Ploiești, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe raza de competență, au efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism care circula pe Bulevardul București.

La volan, a fost identificat un bărbat în vârtsă de 29 de ani, din municipiu, care prezenta un comportament suspect, motiv pentru care a fost testat cu aparatul DrugTest care a indicat prezența unor substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv în organism.

Cercetările sunt continuate de polițiști sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe.

Cercetat penal pentru o infracțiune la regimul rutier

La data de 16 martie a.c., în jurul orei 17.30, la sediul Biroului Rutier din cadrul Poliției municipiului Ploiești s-au prezentat doi conducători auto pentru a sesiza un accident rutier soldat cu pagube materiale.

Cei doi bărbați au fost testați cu aparatul etilotest rezultatul fiind negativ.

Ulterior, unul dintre conducători auto a prezentat pentru control o dovadă înlocuitoare a permisului de conducere, având ultima prelungire efectuată în luna aprilie 2020.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

 

Controale pe linia combaterii delictelor silvice

La data de 16 martie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului de Ordine Publică Prahova au efectuat o acțiune pe linia combaterii delictelor silvice, în mai multe zone rurale ale județului.

Astfel, în urma controalelor au fost aplicate 10 sancțiuni contravenționale în valoare de 18.000 de lei pentru încălcarea prevederilor Legii 171/2010.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a 195,65 metri cubi de material lemnos de diferite specii și sortimente în valoare de aproximativ 62.000 de lei.

Din cele 10 sancțiuni, 5 au fost aplicate pentru neutilizarea GPS-ului pe timpul transportului de materiale lemnoase, 3 pentru transport de material lemnos fără proveniență legală, iar 2 pentru neutilizarea datelor mobile pe întreaga durată a transportului de materiale lemnoase.

Exemplu:

În urma verificărilor la domiciliul a trei bărbați din comuna Scorțeni polițiștii au constatat faptul că aceștia ar fi transportat materiale lemnoase pe raza județului Prahova pe care le-au descarcat la alte adrese decât cele menționate în avizul de însoțire.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.