La data de 7 aprilie a.c., polițiștii Serviciului Rutier, cei din cadrul Polițiilor municipiilor Ploiești și Câmpina, cei ai Polițiilor orașelor Boldești Scăieni, Valenii de Munte, Plopeni și Slănic, dar și cei ai Secțiilor de poliție rurală Puchenii Mari și Valea Doftanei au organizat și desfășurat 10 acțiuni, pe mai multe linii de activitate.

Astfel, acțiunile au avut ca scop prevenirea și combaterea criminalității stradale, asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică, dar și combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

În cadrul celor 10 acțiuni, au fost legitimate 590 de persoane și au fost controlate 27 de societăți comerciale, dar și 5 unități de învățământ.

Astfel, cu ocazia controalelor în trafic, pe parcursul întregii zile, au fost controlate 350 de autovehicule, fiind efectuate 125 de testări cu aparatul etilotest.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate, în total 145 de sancțiuni contravenționale.

Valoarea totală a sancțiunilor este de peste 49.000 de lei.

Totodată, au fost reținute două permise de conducere și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

*_Cercetat pentru conducerea unui vehicul cu permisul suspendat_*

La data 7 aprilie a.c., în jurul orei 12.00, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Prahova în timp ce desfășurau activități de supraveghere și control al traficului rutier pe DN1, în localitatea Bărcănești, au oprit pentru control un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 55 de ani din municipiul București.

În urma verificărilor efectuate polițiștii au constatat faptul că bărbatul figurează în bazele de date cu dreptul de a conduce suspendat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată.

*_Dosar penal pentru modificarea aspectului unor animale_*

La data de 7 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor au fost sesizați despre comercializarea în mediul online a unor exemplare canine având urechile secționate.

Astfel, în urma unui control la domiciliul unui bărbat din comuna Secăria au fost identificate 6 exemplare canine din rasa Ciobănesc de Asia Centrală ce prezentau modificări ale aspectului prin intervenții chirurgicale de cupare a pavilioanelor auriculare, precum și codotomie(secționarea cozilor ).

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de efectuarea de intervenții chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal.

*_Conform Legii nr. 205/2004 privind protecția animalelor, intervențiile chirurgicale destinate modificării aspectului unui animal sau altor scopuri necurative cum ar fi codotomia, cuparea urechilor, secționarea corzilor vocale, ablația ghearelor, coltilotul ciocului și dinților constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă!_*

În cazul săvârșirii de două ori a faptelor, de către proprietarul animalelor, pe lângă sancțiuni se aplică și măsura confiscării animalelor.

Condițiile speciale ce impun intervențiile chirurgicale estetice la animale sunt stabilite doar de medicul veterinar care este abilitat de lege să rezolve problema medicală.

*Nu recurgeți la astfel de practici ilegale și dureroase pentru animalul dumneavoastră dacă nu există o problemă medicală!*

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.