Ieri, 19 aprilie a.c., în mai multe intervale orare, la nivelul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, au fost organizate mai multe acțiuni pe raza de competență a Polițiilor municipale Ploiești și Câmpina, Polițiilor orășenești Băicoi și Urlați, precum și pe raza Secțiilor de Poliție Rurală Puchenii Mari și Valea Călugărească.

Acțiunile au avut drept obiective prevenirea și combaterea faptelor antisociale, descurajarea elementelor infracționale, prevenirea și combaterea criminalității stradale, precum și verificarea modului de respectare al normelor rutiere în vigoare, cu accent pe combaterea abaterilor săvârșite de bicicliști și a nerespectării regimului legal de viteză de către conducătorii auto, acționându-se în acest sens, preponderent, pe drumurile naționale din județ.

În cadrul acțiunilor, polițiștii au legitimat aproximativ 500 de persoane şi au controlat mai mult de 430 de autovehicule, în trafic.

Astfel, au fost aplicate 223 de sancțiuni contravenținale, printre care 150 conform OUG 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, 23 conform Legii nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice, iar restul pentru alte nereguli constatate.

Printre sancțiunile la regimul rutier se numără și aproximativ 70 pentru nerespectarea regimului legal de viteză și 25 pentru abaterile săvârșite de bicicliști.

Valoarea totală a sancțiunilor depășește 72.000 de lei.

Pentru reducerea accidentelor rutiere produse pe fondul consumului de băuturi alcoolice, au fost efectuate peste 100 de testări cu aparatele etilotest.

Totodată, au fost reținute 10 permise de conducere, 8 dintre ele pentru depăşirea regimului legal de viteză cu mai mult de 50 de km/h, iar alte două pentru efectuarea de depășiri neregulamentare. 

De asemenea, au fost reținute și 8 certificate de înmatriculare.

Au fost controlate 10 societăți comerciale, trei săli de jocuri de noroc, 8 unități de învățământ, fiind verificat și modul de desfășurare al activității a 10 agenți de securitate din municipiul Ploiești.

Exemplu:

Cu ocazia controlului unui obiectiv din municipiul Ploiești, s-a constat faptul că nu se asigură pază umană pe timpul programului cu publicul, nerespectânsu-se cerințele minime obligatorii pe zonele de securitate.

În cauză, s-a luat măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor, cu amendă în valoare de 5.000 de lei.

Precizăm faptul că astfel de acțiuni sunt organizate permanent la nivelul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova în vederea menținerii climatului de ordine și siguranță publică.

Contravenție la regimul silvic

La data de 19 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Secției Rurale de Poliție Valea Doftanei, în timp ce desfășurau activități pe linia combaterii delictelor silvice pe raza comunei Cornu, au depistat patru bărbați din comuna Șotrile, în timp ce transportau material lemnos cu ajutorul a patru atelaje hipo, fără documente de proveniență.

 

Materialul lemnos a fost măsurat de un pădurar, rezultând cantitatea de 1,1 metri cubi, fag, care a fost ridicat învederea confiscării și predat în custodie pădurarului.

 

Față de cei patru bărbați a fost luată măsura sancționării contravenționale conform Legii nr.171/2010 R, cu amendă în valoare de 5.000 de lei, fiecare.

 

La volan, sub influența alcoolului

 

Noaptea trecută, în jurul orei 03.00, polițiștii din cadrul Poliției oraşului Bușteni, în timp ce desfășurau activități pe linie rutieră pe strada Crinului din stațiune, au oprit, pentru control, un autoturism condus de un bărbat în vârstă de 28 de ani, din oraș.

 

Întrucât la înmânarea documentelor solicitate, conducătorul auto emana halenă alcoolică, acesta a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiind condus la o unitate medicală în vederea recoltării de mostre biologice de sânge.

 

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracțiunii de conducere a unui autovehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.