Proiectul Erasmus+ Youth Workers Now More Sportive a schimbat perspective în ceea ce privește puterea sportuluide a  transforma societatea.

Proiectul, despre multiculturalitate, la care am participat,s-a desfășurat in Istanbul, Turcia, în perioada 2 – 13 mai 2023 și am reprezentat Asociația Masterpeace Ro, fiind voluntară în cadrul acestei asociații.

Printre obiectivele proiectului s-au numărat: creșterea cunoștințelor și conștientizării atât a tinerilor, cât și a tinerilor despre importanța unui stil de viață sănătos; creșterea tendinței de viață sănătoasă în rândul tinerilor în ansamblu; îndrumarea tinerilor și informarea acestora despre sport și stiluri de viață sănătoase și creșterea competențelor lucrătorilor de tineret atunci când vine vorba de gestionarea evenimentelor.

Consider că proietul ne-a îmbogățit cunoștințele culturale, acolo am avut ocazia să ne conectăm nu doar cu oameni din alte țări, dar și cu a lor cultură, în același timp și ei au aflat lucruri despre țara noastră, despre cultura noastră. Titlul proiectului ne-a fost motto, (Multiculturalitatea, accept-o, îmbrățișeaz-o, celebreaz-o) acest proiect a promovat acceptarea altor culturi, după ce acceptăm o alta cultură, învățăm să o îmbrățișăm, iar mai târziu sa o celebrăm.

Am observat cât de diferiți suntem, dar si câte lucruri avem în comun, activităţile au favorizat învățarea și reflecția critică asupra problemelor care afectează societatea noastră.

Dezbaterile despre probleme sociale ne-au ajutat să obținem o înțelegere mai profundă a complexului și a problemelor sociale relevante care afectează societatea, lucru ce contribuie la dezvoltarea empatiei si a diversității umane, activitățile ce au abordat probleme sociale au promovat de-asemenea cetățenia activă.

Toate țările participante s-au implicat activ la activități pentru a ajuta la îmbunătățirea societății în care trăim, și de-asemenea au promovat incluziunea si respectul pentru diversitatea umană cu scopul de a combate stereotipurile, prejudecățile și discriminarea, care din păcate există în societatea noastră, astfel am inițiat discuții despre diveristatea culturală, toleranță și înțelegere.

De-asemenea o parte importanta a identității culturale este reprezentată de mâncare, tradiții, dansuri, altfel au fost inițiate discuții si activități și pentru a împărtăși informații din aceste domenii.

În timpul liber am reușit sa explorăm și moschee-le grandioase și impunătoare ce ne-au învăluit de liniște, în timp ce mâncarea tradiționala și dulciurile specifice turcești au oferit fericire papilelor noastre gustative, faimosul Bosfor ne-a oferit o perspectiva diferită și priveliști frumoase ale peisajului din jur.

Suntem extrem de recunoscători pentru această oportunitate, am cunoscut oameni unici, am legat prieteni, am explorat anumite zone din orașul Istanbul și am plecat cu amintiri de neuitat.

Marcu Giorgiana Vanessa

Voluntar Asociația MasterPeace Ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.