Hipnoza este o stare mentală de concentrare extrem de concentrată, de diminuare a conștiinței periferice și de sugestibilitate crescută. Există numeroase tehnici pe care experții le folosesc pentru a induce o astfel de stare.

Contrar credinței populare, oamenii rămân complet treji în timpul hipnozei și, în general, își amintesc experiențele trăite. Sub îndrumarea unui profesionist calificat în domeniul sănătății, hipnoza poate fi folosită pentru a ameliora durerea, pentru a trata bolile autoimune, pentru a combate fobiile și pentru a renunța la obiceiurile proaste, cum ar fi fumatul și mâncatul în exces.

De asemenea, hipnoza poate ajuta oamenii să facă față stărilor emoționale negative, cum ar fi stresul și anxietatea, precum și durerii, oboselii, insomniei, tulburărilor de dispoziție și multe altele.

Cum vă poate ajuta hipnoza

Hipnoza a fost folosită în locul anestezicelor pentru a diminua durerea și anxietatea înainte și după o intervenție chirurgicală. De asemenea, pare să stimuleze vindecarea din multe afecțiuni, inclusiv epilepsia, nevralgia, reumatismul și afecțiunile pielii. Modificările fiziologice și neurologice care au loc în timpul hipnozei sunt similare cu efectul placebo de autovindecare – un caz în care mintea prevalează asupra materiei.

Andrei Voicu, hipnotist, a vorbit, în exclusivitate pentru DC MEDICAL, despre ce presupune hipnoza și unde își are rădăcinile această terapie.

”Acest instrument folosit hipnoză este folosit încă din Antichitate. În acea perioadă, oamenii mergeau în centrele somnului să își rezolve situațiile. În 1837, în războiul din India, pe front, nu mai existau anesteziști, iar un chirurg scoțian a amputat pentru prima dată membrele soldaților într-o stare în care ei să nu perceapă acel disconfort.

În urmă cu 5 ani de zile, au fost două intervenții pe cord, în Franța, fără a fi folosită anestezia clasică, ci doar sugestia hipnotică și post-hipnotică. S-a dovedit, în SUA, că hipnoza poate trata și cancerul, iar oamenii care apelează la hipnoză vin pentru a depăși anumite obstacole, pentru atacuri de panică, adicții, fobii, depresie, anxietate, tot ceea ce poate creea mintea noastă”, a explicat Andrei Voicu, hipnotist, în exclusivitate pentru DC MEDICAL.

Hipnoza, instrumentul de manipulare al minții

”Hipnoza este cel mai puternic instrument de a manipula mintea unui om. Așa cum mintea ne minte pe noi, așa o mințim și noi pe ea prin intermediul hipnozei. Accesăm mintea subconștientă unde găsim emoțiile noastre care, uneori, sunt limitative, iar acolo, la nivel subconștient, putem crea sau șterge anumite ”programe”.

Această minte subconștientă ne conduce undeva la 55% din această viață. Faptul că noi nu conștientizăm acest lucru, este cu totul altceva. Suntem niște roboței care desfășurăm niște programe. Atât și nimic mai mult.

Acea voință se află la nivelul minții conștiente. Acea voință este un maratonist care pleacă de la start către finish, dar pe măsură ce alergă obosește și nu mai ajunge la finish. Din acest motiv accesăm mintea subconștientă pentru că acolo, acele tipare pot fi create sau șterse.

Pe timpul zilei suntem într-o continuă transă. Sunt foarte rare momentele când conștientizăm că existăm în acel moment”, a mai spus Andrei Voicu.

Bolile tratate cu hipnoză

”Lucrurile sunt foarte simple. Este exact ca și cum aș spune acum să nu te gândești la un elefant. Cu siguranță, mintea subconștientă va creiona această imagine, a elefantului. Accesăm mintea subconștientă unde putem implementa anumite programe.

Totul pornește din mintea noastră. Intrăm în depresie, de îmbolnăvim, iar lucrurile intră pe o pantă destul de urâtă a vieții noastre. De aceea este important să știm cum funcționează mintea noastră.

E ca și cum ar fi o poveste în terapia cu hipnoză. Lucrăm cu credințele, imaginația și emoțiile. Despre asta este vorba.

Există această inducție, transă clasică cu ochii închiși, dar hipnoza nu înseamnă somn, dacă pacientul ar adormii, sugestiile nu mai sunt asimilate de către mintea lui subconștientă”, a mai explicat Andrei Voicu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.