Aflat încă pe băncile școlii, elev în clasa a XII – a la Liceul Tehnologic Constantin Cantacuzino din Băicoi, David Jinga a luat calea antreprenoriatului, și, din luna Februarie a acestui an, a creat un brand local, “Sarea-n bucate”.
David a căpătat această pasiune culinară din sânul familiei, părinții săi având o experiența în domeniul Horeca, de peste 10 ani.
Sarea-n bucate este un mic restaurant, cochet, aflat pe strada Republicii din Băicoi.
Afacere a prins contur rapid, deoarece David a înțeles faptul că, oferind mâncare bună la prețuri decente, își va crea un vad bun, iar clienții îi vor trece pragul și a doua oară.
Cei doi bucătari specializați în preparate tradiționale, au grijă ca bucatele să aibă gustul mâncării de la bunica, iar meniurile zilnice sunt variate.
Tânărul antreprenor spune că mâncarea bună are gust atunci când pui suflet în bucătărie. David ne-a mărturisit că acest îndemn l-a primit de la tatăl său și nu se dă înapoi de la munca depusă în spatele vitrinei cu bunătăți.
Planurile de viitor ale lui David, sunt ca după ce va lua examenul de Bacalureat, iar apoi va intra la facultate, să se dedice mai mult comunității din orașul natal.
Tânărul are în plan proiecte pe care a promis că ni la va spune pe măsură ce le va pune în practică.
Redacția Prahova Liberă îi urează lui David spor la învățat și mult succes în afaceri!