35 de tineri din Suedia, Germania și România vor participa gratuit, în perioada 27 iulie – 7 august, la tabara internațională, Generation Europe -The Academy, organizată de Asociația Un Strop de Fericire  și IBB – International Association for Education and Exchange Germania.

Tabăra internațională Generation Europe – The Academy va reuni 35 de tineri cu vârste cuprinse între 15 si 22 de ani, tineri care provin din medii defavorizate sau ajută tinerii din mediile defavorizate.

Scopul ei este de a împuternici tinerii participanți să devină implicați în comunitate.

Astfel, pe parcursul celor 10 zile de activități, prin activități nonformale, interactive, aceștia vor fi echipați cu competențe necesare, cu instrumente adecvate de lucru, vor avea acces la un cadru de lucru în echipă, vor face schimb de bune practici.

Nu în ultimul rând,  pentru a le lărgi orizontul cultural , aceștia vor participa la activități prin care vor cunoaște locurile și obiceiurile locale.

Organizatiile participante la mobilitate sunt Awesome People Suedia, Caritas Verband Koblentz Germania și Asociația Un Strop de Fericire România.

Cele 10 zile de activități de echipă se vor derula în Ploiești și la poalele Munților Piatra Craiului.  

În anul 2022, Asociația Un Strop de Fericire (AUSF) a devenit membră a unei rețele de organizații de tineret din Europa, Generation Europe – The Academy, rețea construită în jurul unui ONG din Germania, IBB – International Association for Education and Exchange, și care numără în prezent 45 de ONG-uri membre.

Rețeaua Generation Europe – The Academy își propune să pregătească tinerii pentru a fi activi și implicați în comunitate, pentru a se conecta la nivel global dar și cu cerințele viitorului, sub îndemnul “Acționează local, conectează-te european, gândește global”.

Proiectul este condus de IBB – International Association for Education and Exchange și finanțat de Stiftung Mercator, Uniunea Europeană, Ministerul pentru Copii, Tineret, Familie, Egalitate, Refugiați și Integrare din regiunea North Rhine-Westphalia (MKJFGFI), Fundatia Culturala Europeana, Ministerul Federal Pentru Familie, Seniori, Femei și Tineret (BMFSFJ), Ministerul Afacerilor Sociale, Tineret, Familie, Seniori, Integrare si Egalitate a Landului Schleswig-Holstein și Ministerul  Educației, Tineretului și Sportului Thuringian (TMBJS). Mai multe detalii pe https://generationeurope.org/en/ .

 Asociația Un strop de Fericire este o organizație de tineret care facilitează accesul tinerilor la oportunităţi de învăţare, dezvoltare personală şi promovează voluntariatul ca mijloc de schimbare în comunitate.

Asociatia Un Strop de Fericire este activă în domeniul educației tinerilor, dar și în al mobilitatilor internaționale de 12 ani.  

La Asociatia Un Strop de Fericire, credem că fiecare tânăr are o putere unică, iar noi suntem aici pentru a le da încredere și a-i ajuta să o descopere.

Prin programe de educație și oportunități de învățare experențială, Asociația Un Strop de Fericire pregătește tinerii pentru viitor și contribuie la schimbarea lumii prin implicare și educație.

Mai multe pe www.stropdefericire.ro sau raportul pe 2022  https://bit.ly/44eNJMw

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.