A murit academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici, anunță pe Facebook Universitatea Ecologică. Stolnici avea 100 de ani.

”La 20 august a.c. a plecat dintre noi cu aceeași serenitate cu care și-a trăit întreaga viață de peste un veac, cu credință în Dumnezeu și încredere în știință, prof. dr. Constantin Bălăceanu Stolnici, membru de onoare al Academiei Române și președinte de onoare al senatului Universității Ecologice din București (UEB).

Descendent al unei vechi familii boierești a urmat cursurile facultății de medicină din capitală devenind medic neurolog și doctor în științe medicale. După 1989 a sprijinit dezvoltarea învățământului privat în România, numărându-se printre fondatorii UEB în cadrul căreia a predat cursuri de antropologie și neurologie.

Plin de înțelepciune, optimist incurabil, generos și spirit ales, academicianul Constantin Bălăceanu Stolnici ne împărtășea tuturor încredere, sprijin moral și bucuria de a trăi”

Descendent al unei ilustre familii aristocratice, membru de onoare al Academiei Române şi doctor Honoris Causa al mai multor universităţi, medicul şi omul de ştiinţă Constantin Bălăceanu-Stolnici a rămas activ până la finalul vieţii.

Cu o lună în urmă, cu ocazia împlinirii vârstei de 100 de ani, Academia Română a organizat o sesiune aniversară dedicată profesorului Bălăceanu-Stolnici, omul care i-a cunoscut personal pe Nicolae Iorga şi pe Regina Maria.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.