Durata de viata a unei anvelope noi de camion este de la 30.000 – 300.000 de kilometri in functie de utilizare si calitate. Anvelopele sunt alcatuite din diferite tipuri de componente care se pot schimba in functie de utilizare si calitate. Conditiile meteorologice, suprafata drumurilor si utilizarea anvelopelor contribuie la uzura acestora. Afla in cele ce urmeaza cati kilometri urmeaza sa parcurgi cu camionul inainte de a fi necesara inlocuirea anvelopelor.

Specialistii recomanda schimbarea anvelopelor de camion cel putin o data la cinci ani, dar nu trebuie sa uiti sa le verifici starea in fiecare an. Pana de curand, majoritatea soferilor erau convinsi ca durata de viata a anvelopelor depindea direct de data fabricatiei. Introducerea marcajului DOT pe piata europeana i-a facut pe multi sa creada ca exista o stransa corelatie intre data de fabricatie a unei anvelope si uzura acesteia. In realitate, acest marcaj a fost impus pentru a permite urmarirea lotului original.

Cat de des trebuie schimbate anvelopele la un camion?

Exista doi factori principali care influenteaza durata de viata a anvelopelor unui camion:

-conditiile de utilizare,

-starea si calitatea acestora inainte de cumparare.

Pe langa aceste elemente absolut variabile, conditiile de utilizare includ si modul de incarcare al masinii, mentinerea presiunii corecte in anvelope, dar si viteza medie cu care circuli, tipul de drumuri pe care circuli, frecventa impacturilor suferite si expunerea anvelopelor la variatiile de mediu. Avand in vedere variabilitatea uzurii la care sunt supuse anvelopele, nu este posibil sa se stabileasca in avans cat de des trebuie schimbate anvelopele. Sfatul pe care marcile specializate de anvelope il dau in general consumatorilor lor este de a verifica anvelopele o data pe an, imediat ce este depasit pragul de cinci ani de detinere.

Cu siguranta, limita de uzura si, prin urmare, necesitatea de a inlocui anvelopele, este stabilita la 10 ani de utilizare, chiar si atunci cand anvelopele nu au atins pragul de uzura stabilit de reglementari. Poti achizitiona cele mai bune anvelope pentru camionul tau de la https://www.radburg.ro/anvelope-auto-camioane/.  Ca regula generala, daca iti folosesti masina in principal pentru munca, ar trebui sa inlocuiesti anvelopele mai des in functie de calitatea cumparata, utilizare si kilometri parcursi.

De ce se uzeaza anvelopele?

Bineinteles, profilul anvelopelor se uzeaza atunci cand le folosesti. Dar, si aici, degradarea poate fi diferita intre doua anvelope care sunt practic identice. Acest lucru se datoreaza conditiilor de utilizare: presiunea de umflare, incarcatura de pe autocamion si stilul de conducere al soferului sunt toti factori care au un efect. In orice caz, inspecteaza starea anvelopelor cel putin o data pe an. In mod similar, daca achizitionezi un camion folosit, verifica istoricul anvelopelor montate pe vehicul.

Cati kilometri poate parcurge o anvelopa de camion?

Este dificil de determinat cat va dura o anvelopa de camion in conditii de drum. Aceasta depinde de factorii enumerati mai sus, dar si de materia prima folosita in anvelopa Standard, Premium sau Premium plus.

Inspecteaza in mod periodic camionul tau. Anvelopele de camion intr-o stare buna nu numai ca asigura siguranta, ci si economisesc combustibil. Ia in considerare o medie de 40.000 km la utilizare On Off si 150.000 km la anvelopele de Sosea pentru a-ti inlocui anvelopele de camion.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.