Proiectul Erasmus „AwesoME (diss)Abilities” a fost o inițiativă inovatoare desfășurată în Salonic, Grecia, în perioada 12.08.2023 – 20.08.2023 la care au particiapt șapte tineri inimoși ai Asociației Masterpeace Ro din Ploiești.

Scopul acestui proiect a fost să creeze o platformă interculturală pentru schimbul de experiență și cunoștințe în ceea ce privește persoanele cu dizabilități. Echipele din țările participante – România, Grecia, Danemarca, Slovenia, Spania și Serbia – s-au unit pentru a aborda diferite aspecte legate de dizabilități, cu accent pe potențialul și capacitățile acestor persoane.

Tinerii din Ploiești au participat la un numpr mare de activități precum ateliere de lucru interactive pentru a înțelege diversele tipuri de dizabilități și modul în care acestea afectează viețile individuale, vizite la centre locale de asistență pentru persoanele cu dizabilități, unde am interacționat cu persoanele cu dizabilități și au învățat despre nevoile și aspirațiile lor.

Pentru noi a fost impoirtnat că am participat și la activități sportive și culturale adaptate pentru a demonstra că persoanele cu dizabilități pot participa la activități commune, precum și dezbateri și prezentări pe subiecte legate de drepturile persoanelor cu dizabilități și inițiativele de incluziune socială.

Tinerii ploieșteni si-au dezvoltatea abilitățile de comunicare și empatie în relația cu persoanele cu dizabilități precum și au înțeles conceptul de incluziune socială și sprijinirea drepturilor persoanelor cu dizabilități.

Proiectul Erasmus+ „AwesoME (diss)Abilities” a fost o experiență profundă și transformătoare pentru toți cei implicați, punând în lumină potențialul și abilitățile extraordinare ale persoanelor cu dizabilități și promovând o lume mai inclusivă și mai tolerantă.

Mihalachi Ștefan Vlad
Voluntar Asociația MasterPeace Ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.