Etapa a 8-a din Liga 1 a debutat, vineri seara, cu duelul dintre Petrolul Ploiești – Oțelul Galați. A fost primul meci între cele două formații în Liga 1 după opt ani.

Peste 8500 de spectatori au asistat la un meci nebun în care Petrolul a condus cu 2-0, însă scânteia Oțelului nu a întârziat sa apară rezultatul final indicând remiză la Ploiești între două formații de tradiție din Superliga României.

Prima ocazie a partidei a apartinut elevilor lui Dorinel Munteanu, care au ratat penalty în minutul 15, portarul „Lupilor” Zima remarcându-se pe tot parcursul meciului.

Cum ocaziile se răzbună, Petrolul înscrie prin Jair, din pasa lui Musi. Brazilianul a marcat fără probleme, din interiorul careului în minutul 30, scor la pauză 1-0.

În minutul 52, același Jair reușește „dubla”. Brazilianul primește mingea în fața porții, pe care a trimis-o direct în plasă, Petrolul – Oțelul 2-0.

În minutul 60, elevii lui Dorinel Munteanu reduc din diferență prin Frederic, ca mai apoi în minutul 66, Oțelul să egaleze prin Cisotti, Petrolul – Oțelul, 2-2 acesta fiind și scorul final după un meci spectaculos.

După acest rezultat, „lupii galbeni” se mențin pe poziția a IV-a, cu 13 puncte după 8 meciuri jucate.

Brigada de arbitri a fost alcatuita din: Colţescu Sebastian (Bucureşti) / A1: Gheorghe Sebastian Eugen (Suceava), A2: Popescu Adrian (Craiova) / Arbitru VAR: Trandafir Cristina Mariana (Bucureşti), Arbitru AVAR: Grigoriu Mircea Mihail (Bucureşti)

Echipele din startul partidei au fost:

PETROLUL: Zima – Papp, Garutti, Ţicu (c.) – Doua, Hanca, Seto, Jair, Musi – Petrovic, Grozav.

OŢELUL: Dur-Bozoancă – Adăscăliţei, Yabre, Lovric, Zhelev – Lopez Varela – Cisotti (c.), Teles Pereira – Bodişteanu, Al. Pop, Maciel.

Petrolul rămâne neînvinsă de cinci etape, în care are trei victorii şi două egaluri. În data de 16.09.2023 Petrolul joacă în deplasare cu CFR Cluj după care pe 23.09.2023 primește vizita celor de la Hermannstadt Sibiu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.