La data de 6 septembrie a.c., polițiștii rutieri au organizat 6 acțiuni punctuale, prilej cu care s-a acționat pentru combaterea principalelor cauze generatoare de producere a accidentelor grave.

Acțiunile s-au desfășurat pe drumurile naționale din județ, în municipiul Ploiești, în orașele Bușteni și Boldești-Scăeni, dar și în localitățile Drajna și Valea Călugărească.

În urma controalelor în trafic au fost legitimate 560 de persoane, verificate 430 de autovehicule și au fost efectuate 178 de testări cu aparatele etilotest și drugtest.

Astfel, în urma neregulilor constatate, în cele 24 de ore au fost aplicate 250 de sancțiuni contravenționale în valoarea de peste 60.000 de lei, cele mai multe dintre acestea au fost aplicate conform O.U.G 195/2002 privind circulația pe drumurile publice.

De asemenea, au fost reținute 9 permise de conducere, 3 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 2 pentru depășire neregulamentară, 2 pentru neacordare prioritate vehicule și 2 pentru alte abateri.

Totodată, au fost retrase și 3 certificate de înmatriculare.

Recomandări preventive pentru un trafic rutier în siguranţă:

Pentru a evita implicarea în evenimente rutiere, poliţiştii le recomandă participanților la trafic să respecte cu strictețe regulile de circulație, să adapteze permanent viteza la condițiile de drum și să se informeze cu privire la condițiile meteo și la tronsoanele de drum pe care le vor parcurge.

Conduceți cu prudență, măriți distanţa de siguranţă în mers, adaptați permanent viteza de deplasare la condițiile meteo și de trafic și nu vă angajați în efectuarea de manevre riscante.

În condiţiile unui trafic aglomerat, condiţiile meteo nefavorabile pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare.

Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile! Nu vă angajaţi în depăşirea de autovehicule fără a avea o bună vizibilitate şi efectuați fiecare manevră în trafic, numai după o temeinică asigurare.

Nu consumaţi alcool şi nu conduceţi dacă simţiţi că sunteţi obosiţi! Nu folosiți telefonul mobil în timp ce conduceţi, iar pentru a comunica folosiți sistemele hands-free.

Pietonii sunt rugaţi să îşi ia toate măsuri de precauţie pentru a fi siguri că sunt observaţi în trafic de către şoferi.

Totodată, îi sfătuim să circule numai pe trotuare, traversarea străzii să o facă prin locurile permise, la culoarea verde a semaforului electric şi numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către şoferi!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.