“Investim în educație, investim în viitor”, a fost motto-ul invocat în cadrul festivității de deschidere a noului an școlar, la Școala din Măgurele.

Educația salvează România!
Voi, tânara generație, reprezentați schimbarea! Voi, cei care credeți în educație, sunteți șansa unui viitor mai bun, sunteți sansa acestei țări!
Copiii de ieri, profesioniștii de azi!
Mesajele acestor tineri, foști elevi ai Școlii Măgurele, au fost impresionante!
„Credeți în voi, aveți șanse egale, nu vă fie frică!
Invătând investiți de fapt în voi!
Fiți curajoși, oriunde vă poartă pașii în această lume! Educația este
șansa voastră!
Azi, am fost onorată de prezența voastră alături de mine la început de an școlar și îmi exprim sincera admirație pentru reușita voastră!
Și…oameni ca voi reprezintă motivul să pot sa o iau de la capăt de fiecare dată!
Iar si iar…
Profesor, Claudia Iliescu

Evenimentul a fost unul de excepție, deoarece a fost structurat de organizatori pe baza unui program tematic desfășurat în prezența sutelor de elevi întorși din vacanță cu forțe proaspete, a dascălilor, a vicepreședintelui Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone, a primarului Vasilică Diaconu, a directorului CAS Prahova, Cătălin Măgulenau și a numeroși invitați.

Tema evenimentului organizat de echipa Școlii Măgurele în frunte cu directorul Claudia Iliescu, a fost “Festivitatea copilului de azi și de ieri”, și, așa cum și-au propus organizatorii, au fost prezenți în mijlocul copiilor, tinerii absolvenți ai Școlii Gimnaziale Măgurele din generațiile trecute, care au reușit profesional și și-au dorit să le transmite mesaje motivaționale elevilor de astăzi.

Cadrele didactice au îmbrăcat trocuri personalizate cu mesajul “COPIII COLOREAZĂ VIAȚA”,

În curtea școlii, elevii au întâlnit căsuța de lectură plină cu manuale și cărți interesante, un spațiu amenajat în cu zone de relaxate și lectură.

Administrația locală a venit în sprijinul Școlii Măgurele cu amenajarea etajul școlii, birouri individuale pentru copii și un nou microbuz școlar.

Astfel, clopoțelul a sunat în prima zi de școală, la Măgurele, într-o institute modernă, model bun de urmat pentru învățământul rural românesc, dar care poate fi un exemplu bun și pentru multe unități școlare din mediul urban.

,,Îmi doresc ca toți elevii din județ să beneficieze de condiții din ce în ce mai bune atunci când merg la școală, pentru ca acolo să fie interesați doar de actul educativ, așa cum m-am bucurat astăzi să văd la Școala Gimnaziala din comuna Măgurele.

Trebuie să fim uniți și implicați pentru a colora viața copiilor, atât cât avem posibilitatea fiecare dintre noi, tocmai pentru ca aceștia să ne poată bucura și colora viața în mod natural și nouă, adulților.

Felicitări pentru implicare domnului primar Vasile Diaconu, un exemplu pentru ceilalți colegi ai dumnealui, care trebuie să facă tot ce le stă în putere pentru a pune educația pe primul loc!

Felicitări doamnei director Claudia Iliescu, cea care dă viață unor proiecte minunate pentru educarea comunității în care își desfășoară activitatea!

Copii frumoși,

Vă doresc să aveți un an școlar cu rezultate deosebite pe care vi le-ați creionat și pentru care veți lupta pe parcursul întregului an școlar.

Stimați profesori,

Aveți toată prețuirea mea și vă doresc să aveți mult spor în formarea unor viitori adulți cu care ne vom mândri peste ani!”, a spus vicepreședintele Consiliului Județean Prahova, Dumitru Tudone.

,,Elevii sunt sufletul comunei noastre, iar Primăria Comunei Măgurele va avea grijă mereu să asigure tot ce este necesar pentru a avea parte de performanță în educație.

Adaptați noilor tendințe, trebuie să promovăm idei și proiecte în vederea procesului de lucru și pregătirea profesională în perspectiva digitalizării serviciilor administrației publice, dar și a învățământului.

Un act adminsitrativ modern, cu o plan amplu asupra dezvoltării pe termen lung a comunei Măgurele, atrage după sine satisfacerea cerințelor primordiale ale cetățenilor, creșterea nivelului de trai, atragerea investitorilor și realizarea celor mai importante obiective, care sunt din punctul meu de vedere, infrastructura, sănătatea și educația”, a spus primarul Vasilică Diaconu.

,,Îmi doresc să nu-i educăm pe copiii noştri pentru lumea de azi. Această lume nu va mai exista când ei vor fi mari şi nimic nu ne permite să ştim cum va fi lumea lor. De aceea este foarte important  să-i învăţăm să se adapteze, să avem grijă să le oferim o școală prietenoasă în care fiecare copil să se simtă fericit! Le mulțumesc tuturor celor care susțin proiectele în care am implicat Școala Măgurele și care m-au girat cu încredere: Primaria Măgurele ,dascăli, părinți și nu în ultimul rând elevilor mei!”, conchide directorul Școlii Măgurele, Claudia Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.