Apple a lansat astăzi, în cadrul evenimentului „Wonderlust”, seria de telefoane iPhone 15, din care fac parte patru modele: iPhone 15 (cu display cu diagonala de 6,1”), iPhone 15 Plus (6,7”), iPhone 15 Pro (6,1”) și iPhone 15 Pro Max (6,7”).

De departe, cea mai importantă caracteristică nouă cu care vin echipate toate cele patru noi smartphone-uri este portul USB-C, folosit de toți ceilalți producători mari de dispozitive mobile.

Pe iPhone, USB-C înlocuiește portul Lightning, introdus în 2012.

Totodată, toate modelele iPhone 15 includ acum „Dynamic Island”. Aceasta zonă, care găzduiește camera frontală și sistemul Face ID, poate afișa notificări și alte informații din aplicații. Deocamdată, însă, nu foarte mulți dezvoltatori exploatează Dynamic Island.

Per total, design-ul noilor modele nu diferă foarte mult de cel al telefoanelor din seria iPhone 14.

Modelele de bază nu vin cu schimbări radicale

Pe modelele iPhone 15 și 15 Plus a fost inclus un senzor nou principal de cameră, de 48 MP, față de 12 MP pe iPhone 14 și 14 Plus.

Totodată, aceste două modele primesc chipset A16 Bionic, prezent pe modelele iPhone 14 Pro și 14 Pro Max de anul trecut. Dispozitivele au și baterii mai mari, dar Apple nu a precizat capacitatea pentru acestea.

La iPhone 15 prețurile încep de la 800 de dolari, iar la iPhone 15 Plus de la 900 de dolari. Capacitatea de stocare de bază oferită de Apple este de 128 GB. Aceste modele vor fi disponibile în culorile roz, galben, verde, albastru și negru.

Mai multe noutăți au fost anunțate pentru iPhone 15 Pro și 15 Pro Max

Cele mai multe caracteristici noi au fost introduse pe modelele din seria iPhone 15 Pro. Aceste telefoane au acum cadru realizat din titan, un material mai ușor decât oțelul, dar mai rezistent.

Mai mult, modelele Pro și Pro Max au chipset nou Apple A17 Pro, mai rapid și eficient din punct de vedere al consumului de energie.

Totodată, Action Button înlocuiește, pe seria Pro, butonul lateral pentru modurile Sună/Silențios. Noul buton va putea fi programat pentru a îndeplini diverse funcții, precum pornirea lanternei sau a camerei.

Cel mai scump model, iPhone 15 Pro Max, are acum cameră care oferă zoom optic 5x.

Nu în ultimul rând, sticla de pe spatele modelelor Pro va fi mai ușor de înlocuit în cazul în care se sparge, potrivit Apple.

La iPhone 15 Pro prețurile pornesc de la 1.000 de dolari (capacitate de stocare de 128 GB), iar în cazul iPhone 15 Pro Max de la 1.200 de dolari (256 GB).

Toate telefoanele ajung în magazine pe 22 septembrie.

Apple speră să revitalizeze vânzările sale de telefoane după lansarea iPhone 15. În ultimul trimestru fiscal, veniturile generate de iPhone au fost de 39,7 miliarde de dolari, în scădere cu 2% comparativ cu perioada similară a anului trecut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.