Iubește-ți viața! Spune nu drogurilor!

Fii treaz la volan cu zero la mie!

Trișezi centura, păcălești viața!

Rămâi în viață și salvează vieți!

Nu deveni o cifră din statistică!

Drumul scurtat, poate scurta viața!

E cool să fii pe drumul cel bun!

Nu transforma direcția în suferință!

Dincolo de cifre sunt oameni!

Aceste mesaje au fost văzute de zeci de participanți la trafic, ieri, 20 septembrie a.c., o zi dedicată conștientizării importanței respectării regulilor de circulație.

În centrul municipiului Ploiești, a avut loc acțiunea preventivă menită să readucă aminte conducătorilor auto faptul că viețile lor, atunci când sunt la volan, ale pasagerilor lor, dar și ale celorlalți participanți la trafic stau doar în alegerile lor.

Fie că erau conducători auto, pietoni sau conducători de trotinete electrice sau biciclete, i-am îndemnat să aleagă întotdeauna viața și să respecte regulile de circulație, pentru a nu devein și ei o CIFRĂ din STATISTICĂ.

_Activitatea a fost realizată cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Prahova._

Pe parcursul întregii zile, au fost desfășurate acțiuni de prevenire și combatere a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, acționându-se în municipiile Ploiești și Câmpina, în stațiunile Azuga, Bușteni și Sinaia, în orașele Băicoi, Breaza, Boldești Scăeni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Slănic, Urlați și Vălenii de Munte, dar și în mediul rural, pe raza mai multor comune din județ.

De asemenea, și pe drumurile naționale din județ s-a acționat, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier fiind prezenți pe tot parcursul zilei pe cele mai tranzitate drumuri din județ.

În total, peste 115 polițiști au participat la aceste acțiuni, fiind aplicate aproximativ 360 de sancțiuni contravenționale.

Sancțiunile au fost aplicate după cum urmează: aproximativ 115 pentru depășirea regimului legal de viteză, 40 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 26 pietonilor pentru traversări neregulamentare, 24 bicicliștilor pentru diferite abateri, iar restul pentru alte încălcări ale normelor rutiere în vigoare.

În urma filtrelor efectuate au fost reținute 11 permise de conducere, 5 dintre acestea pentru efectuarea de depășiri neregulamentare, două pentru conducere sub influența alcoolului, unul pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 de km/h, unul pentru neacordare prioritate vehicule, iar restul pentru alte abateri.

Conduceți prudent și respectați regulile de circulație, pentru a reduce riscul implicării în orice fel de eveniment rutier!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.