Serviciul de termoficare al Ploieştiului a fost delegat prin atribuire directă către societatea Termo Ploieşti.

Consilierii locali au aprobat, astăzi, 22 Septembrie 2023, delegarea gestiunii serviciului de alimentare cu energie termică produsă în mod centralizat prin atribuire directă către Termo Ploieşti, decizia fiind luată în contextul în care societatea se află în plin proces pentru obţinerea unei noi licenţe.

În aceste condiţii, era necesară încheierea unui nou contract între cele două părţi.

Durata noului contract va fi de patru ani, iar preţul de producere a gigacaloriei va rămâne de 720 de lei/Gcal cu TVA, după cum prevede proiectul.

„S-a obținut avizul Consiliului Concurenței pe contractul de delegare. După aprobarea în Consiliul Local Ploiești, în următoarele 15 zile urmează să obținem licența finală pentru furnizarea de agent termic”, a precizat Bogdan Becheanu, directorul general al Termo Ploiești.

Citiți și Termo Ploiești NU rămâne fără licență de furnizare a energiei termice, ploieștenii NU rămân fără apă caldă și fără căldură | Interviu cu directorul Termo Ploiești

Vă amintim că Termo Ploiești deține patru licențe de operare:

• Licența de producere a energiei electrice, valabilă pană la data de: 11.10 2027

• Licența de producere a energiei termice, valabiă pană la data de: 11.10.2027

• Licența de furnizare a energiei electrice, valabilă pană la data de: 05.04.2028.

• Licența provizorie de furnizare a energiei termice, emisă pe data de: 21.10.2022 cu valabilitate pană la data: 01.09.2023

Conform legislației în vigoare, Termo Ploiești are obligația să asigure continuitatea furnizării agentului termic pana la obținerea licenței definitive.

În acest sens, vă precizăm faptul că începand cu luna februarie 2023 s-au demarat toate procedurile necesare pentru obținerea licenței definitive de furnizare a agentului termic: obținerea avizelor ISCIR pentru cazanele de producere a agentului termic, obținerea avizelor ISCIR pentru rețeaua de termoficare apă caldă de încalzire (ACI) și apă caldă de consum (ACC); obținerea avizelor ISCIR pentru centralele de cvartal ; reviziuirea Autorizației de Mediu; obținerea tuturor avizelor ISU și completarea documentației solicitate de către Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE).

Facem precizarea că pană la data 11.10.2023 Termo Ploiești va obține licența definitivă de furnizare a agentului termic!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.