Joi, 28 Septembrie 2023, între orele 12.00 – 14.30, la Sala Marea Unire din incinta Palatului Culturii Ploiești, va avea loc lansare a volumului autoarei prof. Cojocaru Maria, intitulat “DIN PREAPLINUL INIMII MELE”.

Evenimetul este organizat de Biblioteca Județeană Nicolae Iorga Ploiești și va avea numeroși invitați de marcă pentru învățământul prahovean, dar și pentru cultura județului Prahova.

Autoarea consideră că meseria de profesor este asemenea cu a unui sculptor, doar că materia nu este piatră, ci minte fragedă de copil.

În mâinile și în dedicarea profesorului se află viitorul, căci prin șlefuirea cu măiestrie a diamantului, obții cea mai strălucitoare nestemată, astfel mintea ascuțită a elevului este modelată de experiența dascălului!

Dascălul stăpânește teoretic tot ce ține de educație, tot ce ține de proiectarea activității care să-l facă pe copil să se dezvolte, având fiecare șanse egale… dar nu e suficient.

Trebuie să aibă izvorul iubirii în suflet, să simtă că și atunci când îl ceartă, nu e ceartă aspră, ci o cale de a îndrepta ceea ce a făcut rău.

Din iubirea pentru copii profesorul oferă întotdeauna stropi de iubire.

“Vă sfătuiesc să-i iubiți necondiționat pe copii, că în mâinile lor stau speranțele noastre”, este mesajul pe care Maria Cojocaru ni-l transmite prin publicarea acestei cărți.

Maria Tudose (Cojocaru) s-a născut pe data de 1 octombrie 1955 în satul Frasinu din județul Dâmbovița și a absolvit Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, Facultatea de Litere și Științe. Este profesor învățământ preșcolar.

Volumul de față cuprinde dramatizări sub formă de scenete pentru copii preșcolari, pornind de la povești cunoscute, care de-a lungul anilor au încântat și educat generații de copii, dar și scenete create de autoare, care se evidențiază prin atractivitate și dinamism. Pe lângă acestea, Maria Cojocaru adaugă în volum și o serie de poezii cu motive din religia ortodoxă, fiind îndemnuri la smerenie, blândețe, bunătate și înțelegere între oameni.

Invitați:

Profesor Ilie Mariana – Inspector școlar pentru învățământ preșcolar

Profesor Iliescu Claudia – Director Școala Gimnazială Comuna Măgurele Prahova

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.