AI GRIJĂ LA ALEGERILE PE CARE LE FACI CÂND EȘTI LA VOLAN!

11 permise de conducere reținute și 158 de sancțiuni contravenționale au fost aplicate ieri, 17 octombrie a.c., în cadrul mai multor acțiuni desfășurate de polițiștii prahoveni pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale și a principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, pe raza mai multor localități din județul Prahova.

Astfel, polițiștii rutieri din cadrul Polițiilor Municipale Ploiești și Câmpina, ai Polițiilor orășenești Boldești Scăeni și Mizil, dar și cei ai Secțiilor Rurale de Poliție Cocorăștii Colț, Florești și Valea Călugărească au acționat în scopul reducerii numărului accidentelor rutiere şi a consecinţelor acestora, dar și pentru menținerea unui climat de siguranță pe raza de competență.

În cadrul acțiunilor au fost legitimate 375 de persoane și au fost oprite, pentru control, 343 de autovehicule.

În urma abaterilor constatate, au fost aplicate 158 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 47.300 de lei, 25 dintre acestea reprezentând situații în care conducătorii auto au încălcat limitele legale ale vitezei, 14 în cazul pietonilor care au fost depistați traversând neregulamentar, 14 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 5 bicicliștilor pentru abaterile lor, iar restul pentru alte nereguli constatate.

Urmare a filtrelor efectuate în teren, polițiștii au folosit aparatele etilotest și drugtest pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub infleunța alcoolului sau a substanțelor cu efect psihoactiv, efectuând peste 200 de astfel de testări.

Au fost reținute 11 permise de conducere, 5 pentru neacoradre prioritate de trecere vehiculelor care au acest drept, trei pentru conducere sub influența alcoolului, două pentru depășiri neregulamentare, unul pentru nerespectarea regimului legal de viteză și au fost retrase 11 certificate de înmatriculare, pentru diferite nereguli.

Respectarea normelor legale de circulaţie şi adoptarea unei conduite preventive sunt în măsură să facă posibilă evitarea sau să limiteze urmările evenimentelor rutiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.