Curtea Școlii din Măgurele a îmbrăcat astăzi haine de sărbătoare. Cu mic, cu mare, sute de elevi, profesori, părinți și bunici susținuți din plin de primarul comunei Măgurele, Vasilică Diaconu, au reușit să organizeze un adevărat spectacol al toamnei.

Organizați pe clase, în standuri cu vânzare de produse confecționate handmade și bunătăți de tot felul, elevii s-au transformat pentru câteva ore în adevărați producători locali, care s-au bucurat de un real succes.

Pe scene amplasată în curtea școlii au urcat artiști talentați, care au întreținut atmosfera armonioasă în cadrul evenimentului.

”Prin organizarea acestui eveniment, ne propunem să aducem mai aproape de școală părinții, ne propunem să dezvoltăm relații foarte apropiate cu întreaga comunitate locală, ne propunem să devenim acea familie frumoasă în care se regăsesc bunicii, copiii, profesorii și autoritățile locale. Sunt impresionată. De aproximativ o săptămână stabilim proiectul acesta și ne propunem, fiecare dintre noi, cum să venim și ce trebuie să facem în cadrul lui. Important este că am comunicat foarte mult în această perioadă, iar mobilizarea părinților a fost fantastică. Este pentru prima dată când am simțit într-adevăr, că Școala Măgurele este iubită de părinți. Copiii s-au pregătit împreună cu părinții, au stat acasă și au copt prăjituri, prăjituri cu mere, prăjituri cu dovleac, cozonac, că vorbim de tradiție. Copiii au pictat dovleci, au făcut aranjamente florale în ajutorul dovlecilor s-au folosit de legume și le-au dat fel și fel de forme, au făcut murături, au pictat pe lemn, au pictat linguri cu motive tradiționale, dar și motive religioase, deci au fost într-o continuă sărbătoare începând de o săptămână încoace”, a declarat Claudia Iliescu, directorul Școlii Gimnaziale Măgurele.

Claudia Iliescu și-a propus ca printre multe proiecte culturale desfășurate de Școala Măgurele, Festivalul Fructelor de Toamnă la Școala Măgurele să devină o tradiție anuală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.