Unde să mănânci cea mai bună pizza din Ploiești?

Cât de mult îți place pizza? Suficient de mult încât să faci o călătorie culinară pentru a mânca o pizza cu gust ca în Italia, dar la Ploiești?

Tuturor ne place pizza și mulți dintre noi suntem permanent în căutarea locurilor unde se mănâncă cea mai bună pizza. Nimic nu se compară cu o pizza coaptă pe vatră, cu blat subțire sau pufos și cu topping-urile noastre preferate, nu-i așa? Ei bine, există un loc care și-a câștigat reputația că face cea mai bună pizza din Ploiești. Aici poți să găsești și multe alte bucate aflate doar în bucătăriile italienești, dar și o gamă largă de vinuri.

Am trecut pragul pizzeriei Gioya, într-o atmosferă plăcută, italienească, alături de proprietarul acestei afaceri din centrul Ploieștiului, cel care a adus la viață o oază de bucate italienești aici la Ploiești.

Te salut Eduard!

Vă salut și eu și vă mulțumesc pentru introducere. Am deschis un magazin cu produse italienești și ulterior ne-am axat și pe niște variante de preparata calde, mai exact pizza. Vă așteptăm la cea mai bună pizza în stil italian!

Cum ți-a venit această idee?

Pur și simplu a fost atracția față de bucataria italienească.

Ai moștenit afacerea de la părinții tăi?

Nu, pur și simplu aceștia doar mi-au cultivat gusturile și m-au făcut să apreciez bucătăria italiană.

De unde vine numele Gioya?

Gioya înseamnă fericire în limba italiană și consider ca asta este și starea pe care noi o transmitem clienților.

Ție ți-a venit această idee?

Evident.

Ați plecat la drum cu magazinul de produse italienești și apoi v-ați extins cu pizza?

Da, inițial am deschis un magazin cu produse premium italienești, aduse doar de la furnizori și producători locali din diferite zone ale Italiei, acum aproximativ doi ani, fix pe 1 iunie, când este Ziua Națională a Italiei, iar de un an și aproximativ trei luni ne-am dezvoltat și pe pizza pentru că a fost la mare cerere.

În afară de pizza mai gătiți și altceva?

Pentru moment nu, dar cu siguranță vom începe să preparăm și paste, panini și salate, depinde de cerințelor clienților.

Pe ce sortimente de pizza v-ați axat?

Pe cele clasice: Margherita, Quattro Stagioni, Quattro Formaggi, Diavola și de asemena puteți să încercați și pizza casei, pizza Gioya și sortimentele premium, cum ar fi, Tartufata, Napoletana si Bufala.

Ce ingrediente folosiți?

Folosim doar produse italienești, blatul este făcut de noi, cu făină Caputo, după o rețetă tradițională italienească, iar apoi tot ce adăugăm de la sos de roșii, la brânzeturi și mezeluri este adus direct din Italia.

Aveti o rețetă secretă?

Sigur că da, fiecare bucătar are micile lui secrete care în final fac preparatul să fie unul unicat.

Ce alte bunătăți mai aveți aici, în magazin, pe care oamenii nu le pot găsi în altă parte?

Avem o mulțime de produse speciale cum ar fi brânza Occelli con Frutta, care este o brânză făcută din lapte de oaie și vacă, maturată 12 luni, iar apoi rafinată cu adaos de fructe, Mortadella, Bresaola, care este o carne de vită maturată, ușor sărată și extrem de fină, salată de fructe de mare, caracatiță, dulciuri specifice italienești cu sau fără gluten, paste diverse sortimente și borcane cu ardei cu ton și cu brânză, pastă de măsline, fistic, usturoi, sosuri pentru paste, Pesto ș.a.m.d.

Cine dorește o cafea sau un ristretto poate găsi aici?

Sigur că da. Și cafeaua este adusă din Italia și putem prepara orice fel de cafea doresc clienți noștri.

Ce le recomandați ploieștenilor care vă calcă pragul?

Le recomandăm să încerce toate specialitățile noastre și sperăm că îi vom ajuta să se simtă ca în Italia pentru o scurtă perioadă de timp.

În final încheiem acest material prin a vă spune că Eduard vă așteaptă să încercați cea mai bună pizza din oraș, alături de o cafea și un desert, iar dacă prima pizza nu vă este pe plac, acesta v-o oferă pe a doua gratis, cu toate că nu credem că se va întâmpla așa ceva.

Locația se numește Gioya, este situată în centrul Ploieștiului, pe strada Emile Zola, nr. 2, chiar lângă Palatul Culturii.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.