Munca pe care angajații asiatici o fac este extraordinar de motivantă pentru ei. Ca parte a culturii lor, acordă mare importanță muncii și vor să-și sprijine familiile rămase în țara lor natala. Acest lucru se reflectă în angajamentul lor față de munca și in faptul că acceptă ore suplimentare.

Citiți și Deea Consulting Replacement te ajută să angajezi personal din Asia în condiții de siguranță

În ultima perioadă, companiile care activează în România au întâmpinat dificultăți în a găsi forța de muncă potrivită. În această situație, mulți angajatori își îndreaptă atenția către piața asiatică pentru a recruta personal. Dar este aceasta o soluție convenabilă? Este și eficientă din punct de vedere al costurilor? Și nu în ultimul rând, angajații asiatici sunt buni în munca lor? În acest articol, vom explora avantajele de a angaja muncitori asiatici și în ce măsură această soluție poate fi convenabilă pentru companiile din România.

Ce ne arată concret datele din piața muncii?

Potrivit unui raport publicat de Biroul de Statistică al Uniunii Europene în 2020, în România rata șomajului a ajuns la 5,3%. Acest lucru a dus la o creștere a interesului companiilor de a căuta lucrători din alte țări pentru a acoperi nevoile lor de personal. În plus, se estimează că aproximativ 2 milioane de cetățeni români lucrează în străinătate, ceea ce face ca deficitul de forță de muncă să fie mai pronunțat în unele domenii.

În acest context, companiile încep să considere că angajarea de lucrători asiatici poate fi o soluție convenabilă și cost-eficientă. Potrivit unui studiu realizat de o organizație internațională de recrutare, lucrătorii asiatici sunt apreciați în general pentru etica lor de muncă, loialitatea și abilitățile lor tehnice. În plus, ei sunt adesea dispuși să accepte salarii mai mici decât angajații locali, ceea ce poate reduce costurile companiei.

Beneficiile angajării de muncitori asiatici

Recrutarea muncitorilor asiatici prezintă multiple beneficii pentru companii care doresc să-și diversifice forța de muncă și să aducă perspective și abilități noi în echipă.

Unul dintre principalele avantaje aduse de muncitorii asiatici este acela că aceștia vin cu o gamă diversă de abilități și experiență. De exemplu, muncitorii din India sunt cunoscuți pentru abilitățile lor tehnice solide, în timp ce muncitorii din Bangladesh sunt cunoscuți pentru natura lor harnică. Muncitorii din Filipine sunt recunoscuți ca fiind foarte buni vorbitori de limbă engleză, ceea ce îi face ideali pentru roluri de servicii pentru clienți. În plus, companiile pot beneficia de cultura de muncă asiatică, care pune un accent mare pe responsabilitate, punctualitate și etica muncii.

Un alt beneficiu important al recrutării muncitorilor asiatici este acela că aceștia tind să fie foarte motivați și dispuși să lucreze peste program. În unele țări asiatice, costul de trai este redus, iar salariul mediu este mult mai mic decât în țările occidentale. Acest lucru înseamnă că muncitorii sunt adesea dispuși să depună efort suplimentar pentru a reuși în rolurile lor.

Angajarea muncitorilor din Asia poate ajuta companiile să-și diversifice forța de muncă și să aducă perspective și idei noi pe masă. Aceasta poate fi deosebit de valoroasă pentru companiile care operează în piețele globale, unde o forță de muncă diversă și multiculturală le poate oferi un avantaj competitiv. În plus, companiile pot beneficia de cunoștințele și abilitățile lingvistice ale muncitorilor asiatici în ceea ce privește limbile locale și limba engleză.

Un alt avantaj al recrutării muncitorilor asiatici este acela că aceștia sunt de obicei foarte pricepuți la lucrul în echipe. Cultura asiatică pune un accent puternic pe armonie și cooperare, ceea ce înseamnă că muncitorii asiatici sunt adesea foarte buni la colaborarea cu colegii și la lucru în echipă.

Angajarea muncitorilor asiatici poate ajuta companiile să facă față penuriei de forță de muncă din piața locală. În multe țări, rata șomajului este foarte scăzută, ceea ce înseamnă că poate fi dificil pentru companii să găsească forța de muncă potrivită pentru nevoile lor. Recrutarea muncitorilor asiatici poate oferi o soluție la această problemă, oferind companiilor acces la un bazin mai mare de talente și abilități.

Recrutarea de muncitori asiatici poate fi o oportunitate valoroasă pentru angajatori, însă poate fi însoțită de provocări. Printre acestea se numără barierele lingvistice și culturale, precum și diferențele în regulile și reglementările de muncă. Pentru a avea succes în procesul de recrutare, este important să se găsească soluții adecvate pentru a depăși aceste obstacole.

Pentru a face față acestor provocări apelează cu încredere la S.C. Deea Consulting Replacement S.R.L.!

Deea Consulting Replacement este o companie din Ploiești, care se ocupă cu recrutarea forței de muncă din țările asiatice ( Sri-Lanka, India, Bangladesh, Pakistan etc.)

Compania funcționează pe piața din România de peste un an și are în portofoliul său muncitori calificați și necalificați, pe care Deea Consulting Replacement îi analizează cu rigurozitate în vederea acestora plasării acestora către angajatorii din țară.

Telefon: 0773 885 221

Mail: deeaconsultingrecruitment@gmail.com

Adresa: Str. Take Ionescu, nr. 3, bl. B, ap. 7, et. 1, Ploiești

Mai multe detalii AICI

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.