În ultimele 24 de ore, atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, polițiștii prahoveni au organizat mai multe acțiuni punctuale, în municipiul Ploiești și în localitătile Bușteni, Râfov, Mănești, dar și pe drumurile naționale din județ, pentru îmbunătățirea climatului de siguranță publică, pentru prevenirea și combaterea criminalității stradale și pentru identificarea și tragerea la răspundere a persoanelor care încalcă prevederile legale.

În perioada de referință, polițiștii rutieri au avut ca obiectiv depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele privind circulația pe drumurile publice, accentul fiind pus pe depistarea și extragerea din trafic a conducătorilor auto care conduc sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, în acest sens fiind testați aproximativ 160 de șoferi din cei peste 300 opriți, pentru control.

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 54.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 80 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 15 pentru nepurtarea centurii de siguranță, 6 pietonilor pentru traversări neregulamentare.

De asemenea, 6 sancțiuni au fost aplicate și conform Legii nr.61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice.

Totodată, au fost efectuate, în municipiului Ploiești, în urma controalelor de pe raza de competență a Secțiilor nr.1 și 4 de Poliție, 6 controale corporale și 4 controale ale bagajelor, în cazul depistării unor persoane cu un comportament suspect, fiind și 10 persoane avertizate cu privire la respectarea normelor de conviețuire socială.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, la regimul rutier, au fost reținute două permise de conducere, dar și trei certificate de înmatriculare.

De asemenea, în intervalul orar 01.00-05.00, polițiștii Secției nr.1 de Poliție Ploiești au efectuat verificări pe linia Legii nr.333/2003, privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor și protecția persoanelor.

În acest context, au fost verificate 21 de unități cu pază umană, din municipiul Ploiești, fiind legitimate 34 de persoane.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 14 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 2.500 de lei, pentru nereguli precum efectuarea defectuoasă a serviciului, respectiv, un bărbat a fost depistat dormind, alți doi ar fi lăsat postul nesupravegheat, neavând asupra lor mijloacele de apărare și protecție.

Polițiștii acționează preventiv, însă pentru abaterile de la normele in vigoare vor fi luate măsurile ferme.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.