În efortul continuu de a asigura siguranța rutieră și protejarea comunității, în cursul zilei de ieri, 17 ianuarie 2024, în intervalele orare 10.00-13.00 și15.00-17.00, polițiștii Serviciului Rutier au desfășurat o acțiune pe Drumul Național 1, cu accent în zona intersecției cu Drumul Județean 720 având ca obiectiv principal prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere înregistrate în acea zonă.

Astfel, s-a acționat pentru prevenirea și combaterea neacordării priorității de trecere vehiculelor care au acest drept și nerespectării regimului legal de viteză.

În acest context, au fost legitimate aproximativ 170 de persoane și au fost oprite, în trafic peste 160 autovehicule, fiind testați cu aparatele etilotest și drugtest mai mult de jumătate dintre șoferi.

În total, pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat peste 65 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 27.000 de lei, cele mai multe fiind aplicate conform Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, republicată, cu modificările și completările ulterioare, menționând dintre acestea 50 pentru nerespectarea regimului legal de viteză.

Ca măsură complementară a abaterilor constatate, au fost reținute două permise de conducere (pentru nerespectarea regimului legal de viteză).

Conștientizarea asupra Conduitei Responsabile: Acțiunile noastre vizează educarea conducătorilor auto, precum și a pietonilor și bicicliștilor, cu privire la importanța adoptării unei conduite responsabile și respectarea regulilor de circulație.

Recomandăm respectarea limitelor de viteză pentru a diminua urmările accidentelor de circulație și pentru a crea un mediu mai sigur în zonele cu trafic intens.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.