Vă amintiți că în decembrie 2023, la Ploiești, a avut loc o întâlnire pentru diseminarea informațiilor necesare derulării campaniei de reciclare prin sistemul de tip garanție-returnare, către autoritățile locale din România?

Citiți și: ACoR Prahova susține reciclarea prin sistemul de tip garanție-returnare, pentru un mediu mai curat | VIDEO

Iată că astăzi, 19 ianuarie 2024, la o lună distanță, președinții Asociației Comunelor din România, din filialele: Prahova – Vasilică Diaconu; Vrancea – Fănică Popa; Galați – Ghiorghie Bute; Argeș – Ion Dumitru, și-au dat mâna, constituind un grup compact de lucru pentru a susține reciclarea prin sistemul de tip garanție-returnare, pentru un mediu mai curat.

Aceștia au mers în vizită la Envipco România, în județul Alba, singura companie din țară care produce local automate de colectare a ambalajelor de băuturi, integrând tehnologie de ultimă generație.

Compania are peste 40 de ani de experiență în producția globală de Reverse Vending Machines (RVM), Envipco asigură soluții adaptate la nevoile clienților și partenerilor.

,,Trebuie să ne conformăm cerințelor hotărârii adoptate de Guvernul României, prin care ambalajele de unică folosință din plastic, sticlă sau metal ale băuturilor vor fi returnate contra sumei de 0,5 lei pentru fiecare ambalaj. Aparatele acestea sunt o soluție eficientă pentru colectarea ambalajelor și returnarea garanției, ce vine în sprijinul noilor obligații ale producătorilor, comercianților și autorităților locale.

Cu toții trăim în comunitate și ne dorim ca mediul înconjurători să fie unul mai nepoluat. Orice adaptare este grea, dar sper să înțelegem cu toții ca reciclarea este calea pentru un mediu mai curat”, a declarat Vasilică Dianconu, președintele ACoR Prahova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.