Descoperă povestea Noului Toyota CH-R, doar la Toyota Ploiești – Arena Auto!

Evenimentul dedicat lansării celui mai modern crossover al japonezilor de la Toyota, intitulat „Porți deschise” este organizat în perioada 5 – 9 februarie 2024, la show-room-ul Arena Auto Ploiești, situat pe strada Ștrandului, nr. 60.

Inovație, viitor auto, atenție la detalii. Aceste idei ni s-au repetat continuu în minte, de la primul contact pe care l-am avut cu această jucărie pentru adulți, pe 4 roți.

Într-o după-amiază, pe 15 decembrie 2023, Mihăiță Petrescu de la Arena Auto Ploiești ne-a sunat și ne-a spus: A sosit în show-room noul model CH-R.

Nu am stat pe gânduri și am dat fuga la Toyota Ploiești să vedem “minunea” mult așteptată.

Plină de dotări, cu o formă total diferită față de a vechiului model, Toyota CH-R, ne-a cucerit cu atenția sporită la detalii.

Hai să începem să o descriem în cele ce urmează, iar dacă omitem ceva vă lăsăm să descoperiți singuri la Arena Auto.

Noul Toyota C-HR încalcă toate regulile. Imposibil de ignorat, combină stilul unui coupe cu o statură puternică.

Începem cu exteriorul:

Farurile full led au de această dată forma unui bumerang, și, combinate cu grila frontală, oferă o notă de agresivitate.

Mânerele ușilor sunt retractabile, iar cele ale ușilor din spate au fost coborâte astfel încât și geamurile au fost mărite, rezolvând probleme lipsei de vizibilitate a pasagerilor aflați pe locurile din spate ale mașinii.

Spectaculos este și spatele mașinii, care pe lângă bara uriașă desenată dintr-o singură linie curbă care o îmbină cu haionul, se bucură de noua semnătură luminoasă a celor de la Toyota.

Aceasta linie roșie, continuă, formată din leduri, a lămpilor din spate, are în mijloc într-o armonie perfectă, sigla luminoasă Toyota CH-R.

De menționat ar fi că această combinație de culori, bi-ton, aleasă în funcție de preferințele fiecăruia, din punctul nostru de vedere îi scoate foarte bine în evidență formele Noului CH-R.

Plafonul panoramic este prima noutate din dotarea lui CH-R, care face trecerea dintre exteriorul și interiorul mașinii.

Acesta lasă lumina să pătrundă în interior, dar tentă fumurie nu va permite razelor solare să devină deranjante pentru pasageri în timpul călătoriei.

La interior remarcăm calitatea sporită a materialelor, dar și multitudinea de dotări de care vă vorbeam și mai devreme.

Scaunele din față complet redesenate, cu umerii flancând tetierele, conferă o notă sportivă, iar în funcție de nivelul de echipare, acestea vin tapițate cu piele perforată și cusături galbene, în partea de sus având o terminație din crom satin.

Atenția la detalii și calitatea sporită a materialelor își spune cuvântul și pe fețele ușilor care sunt îmbrăcate în piele combinată cu alcantara.

Japonezii de la Toyota nu fac rabat la calitate nici la plasticul de pe bordul mașinii, care este unul moale, plăcut la atingere.

Schimbătorul de viteze este același pe care îl regăsim și pe Lexus NX, CH-R vine cu 4 moduri de condus, iar noutatea în ceea ce privește tracțiunea mașinii este că în versiunea 2.0 benzină – Hybrid, aceasta vine și cu tracțiune integrală.

În funcție de echipare, C-HR va avea un instrumentar digital de bord de 12,3 inchi și un ecran central în versiuni de 8 sau 12,3 inchi.

Trei versiuni de motorizare:

– 1.8 litri hibrid cu 140 CP
– 2.0 litri hibrid cu 198 CP
– 2.0 litri plug-in hybrid cu 223 de cai-putere

Display-ul este unul uriaș, iar panoul de bord este complet digital. Mașina dispune de porturi USB C, camere 360°, volan încălzit, parktronic, recunoaștere a semnelor de circulație, cruise control, păstrează distanța și frânează singură în caz de urgență, asistență pentru păstrarea benzii de circulație, detecție unghi mort și pliere automată oglinzi.

Tava de încărcare wireless din habitaclu asigură încărcarea completă a smartphone-ului tău în orice moment – fără cabluri, fără bătăi de cap. Și cu funcția de portbagaj electric, închiderea portbagajul e la fel de simplă ca o apasare de buton.

Pentru funcții de siguranță de top, Toyota C-HR este echipata cu T-Mate – partenerul tău util de conducere. T-Mate este alcătuit dintr-o serie de sisteme concepute pentru a-ți sprijini și a-ți face conducerea mai sigură, indiferent dacă te afli pe autostradă, în oraș sau în parcare.

La o lună de când Noul Toyota CH-R a sosit în show-room-ul Arena Auto Ploiești, acesta ne-a fost pus la dispoziție pentru a-l testa și pe șosea.

Într-o zi geroasă de ianuarie, am apăsat pedala de accelerație a unui model cu motorizare 1.8, benzină – hybrid.

Am prins drumul uscat și nu am ezitat să îi testăm performanțele. Bestia s-a lipit de șosea, dar și pe noi ne-a băgat în scaun, în modul sport, de condus.

Așa cum ne-am obișnuit cu hybrid-ul de la Toyota, consumul este mic încât uiți să mai treci pe la benzinărie.

P.S. Am testat mașina într-o zi friguroasă, dar chiar și cu puțini oameni aflați pe stradă, în noul CH-R sigur am atras privirile!

Mașina pe care noi am testat-o, ne-a fost pusă la dispoziție de, TOYOTA PLOIEȘTI by ARENA AUTO 

Strada Ștrandului 60, Ploiești 100189

Program Vânzări:
luni-vineri – 8:30 – 18:00
sâmbătă – 08:30 – 13:00
duminică – închis

Program Service:
luni-vineri – 8:00 – 17:00
sâmbătă – 08:30 – 13:00
duminică – închis

Tel: 0244 544 745 / 0244 544 744

Recepție service: 0752 205 730

E-mail: office@ploiesti.toyota.ro

Citiți și Lexus NX 450h PLUG-IN HYBRID, o armonie între un SUV de lux care consumă puțin și o bestie dezlănțuită pe șosea | VIDEO & FOTO

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.