În perioada 24-28 ianuarie 2024, Asociația MasterPeace Ro a avut onoarea de a participa, prin trei reprezentanți, la activitatea de debut a proiectului „No Label” din cadrul programului Erasmus+ Acțiunea Cheie 3. Acest proiect, identificat sub numărul 101129714, se desfășoară în perioada 01 decembrie 2023 – 30 noiembrie 2025 și are ca scop promovarea înțelegerii și empatiei într-o lume tot mai complexă și schimbătoare. Partneri în cadrul proeictului sunt Asociațiile Stichting Masterpeace, Center For Intercultural Dialogue Association (CFID), Fundacja Wspólnota Wielopokoleniowa, Edu 4 U, Growunited și Asociația MasterPeace Ro.

„No Label” este mai mult decât un simplu proiect; este o inițiativă ce dorește să combată stereotipurile și prejudecățile care deseori definesc relațiile umane în societatea contemporană. Termenul „No Label” sau „Fără etichetă” simbolizează eforturile de a ne depăși propriile bariere mentale și de a vedea dincolo de superficialitate, într-un efort de a crea conexiuni autentice între oameni.

Participanții la acest proiect au avut ocazia de a călători în Boerderij Leeuwendaal, Olanda, și de a începe explorarea acestui concept provocator. Scopul principal al întâlnirii a fost să creeze un cadru în care toți cei implicați să își împărtășească experiența și expertiza, stabilind astfel bazele colaborării și înțelegerii reciproce.

Unul dintre participanți a declarat: „Participarea la acest proiect mi-a deschis noi orizonturi de a explora lumea, de a cunoaște oameni și fapte, de a vorbi deschis despre fapte, visuri și speranțe într-o lume mai bună și mai curată. Toate aceste lucruri s-au întâmplat datorită calității oamenilor pe care i-am întâlnit și a dorinței lor de a nu pune etichete ușor, fără a cunoaște adevărul, de a aduce schimbare prin implicare, colaborare, socializare și empatie.” ( prof. Elena Ciubuciu)

Într-adevăr, proiectul „No Label” reprezintă un efort susținut de a aduce schimbare și înțelegere într-o lume în continuă evoluție. Într-o lume în care resursele sunt limitate și impactul asupra mediului devine din ce în ce mai evident, reciclarea și reutilizarea hainelor au devenit subiecte de o importanță crucială. Aceste practici nu numai că contribuie la reducerea deșeurilor textile, dar și la stimularea economiei circulare, aducând beneficii semnificative societății și mediului înconjurător. Industria textilă este una dintre cele mai poluante din lume, generând cantități semnificative de deșeuri textile. Reciclarea hainelor contribuie la reducerea acestor deșeuri, evitând astfel impactul negativ asupra mediului. În loc să ajungă pe depozitele de gunoi, hainele pot fi reparate, refolosite sau reciclate pentru a reduce cantitatea de textile neutilizate care se acumulează în fiecare an.

Pe măsură ce proiectul „No Label” continuă, vom prezenta cu interes evoluția sa și impactul pe care îl va avea în comunitatea locală și în întreaga lume. Cu fiecare pas pe care îl facem către înțelegere și empatie, ne apropiem un pic mai mult de visul unei lumi fără etichete.

Prof. Maria Horgoș,
Liceul Tehnologic “Toma Socolescu” Ploiești

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.