Dezvoltarea oraşului HafenCity este un cartier complet nou, construit în Hamburg. Acoperă 155 de hectare într-o zonă portuară, înglobând apartamente, birouri, facilități de agrement, centre comerciale și instituţii de cultură.

Arhitecţii au ales pentru alimentarea cu căldură, soluția care pe termen lung este cea mai sustenabilă și cea mai avantajoasă din punct de vedere economic: toate clădirile sunt alimentate din sistemul de termoficare.

În Germania, aproximativ 14% din totalul gospodăriilor, sunt conectate la sisteme de încălzire centralizată. Orașul Hamburg deţine o vastă rețea de termoficare, care alimentează 19% din gospodării. Decizia de politică energetică locală, este că infrastructura de termoficare va fi extinsă cu scopul de a conecta încă 50000 de gospodării în viitorul apropiat. S-a urmărit realizarea unui concept de alimentare cu energie care să îndeplinească cele mai stricte cerințe economice și de mediu.

În esență, conceptul se bazează pe combinarea sistemului existent de încălzire centralizată din Hamburg, cu unități locale de distribuţie a căldurii, descentralizate.

Combustibilul utilizat este în principal cărbunele, împreună cu deșeuri menajere și industriale, gaze naturale și cantități foarte mici de combustibil lichid usor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.