În cadrul inițiativei Erasmus+, un grup select de cinci membri și voluntari ai Asociației MasterPeace RO au avut oportunitatea unică de a participa la proiectul intitulat „Improving Youth Workers’ Digital Skills by Non-Formal Activities”. Evenimentul, desfășurat între 22 și 26 ianuarie 2024, a fost gazda unui program intensiv dedicat dezvoltării abilităților digitale ale lucrătorilor de tineret prin metode neconvenționale și inovatoare.

Proiectul a adunat participanți din diverse colțuri ale Europei, inclusiv Grecia, Turcia, Spania, Bulgaria și, desigur, România, creând un mozaic cultural bogat și un mediu propice schimbului de experiențe și practici în domeniul educației non-formale și informale.

Obiectivul principal al acestei inițiative a fost de a echipa lucrătorii de tineret cu competențele necesare pentru a naviga eficient în peisajul digital, accentuând importanța predării colaborative online și utilizarea comunicării digitale pentru a spori interacțiunea și învățarea fără discriminare. Prin acest proiect, s-a urmărit, de asemenea, îmbunătățirea calității educației la distanță și promovarea incluziunii sociale a tinerilor prin utilizarea tehnologiilor digitale.

Participanții au avut ocazia să exploreze și să prezinte diverse aplicații digitale utile în contextul educațional, precum Forum, Google Meet, Asana, Temp Mail, Google Calendar, Prezi și Canvas. Aceste instrumente au fost evaluate pentru potențialul lor de a îmbunătăți colaborarea, organizarea și livrarea conținutului educațional într-un mod accesibil și angajant.

Prin această inițiativă, lucrătorii de tineret au câștigat nu doar abilități digitale valoroase, ci și competențe critice de analiză, evaluare și deducție, esențiale pentru încurajarea gândirii independente și a dezvoltării personale a tinerilor cu care lucrează. Proiectul „Improving Youth Workers’ Digital Skills by Non-Formal Activities” marchează un pas important în direcția adaptării metodelor de educație la cerințele secolului XXI, subliniind rolul esențial al tehnologiei în formarea viitorului societății noastre.

Scris de Tudor Comorod, voluntar Asociația Masterpeace România

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.