Aradul primeşte 100 de milioane de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru a retehnologiza CET Hidrocarburi, care este producătorul şi furnizorul de agent termic în municipiu.

„În ultimii ani, municipiul Arad a derulat o serie de investiţii în reabilitarea reţelelor de transport şi distribuţie şi a punctelor termice. Odată cu proiectul ‘Sursă de producere energie termică şi electrică prin cogenerare de înaltă eficienţă’ se intră într-o nouă etapă de modernizare a sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din municipiul Arad, în care se urmăreşte creşterea eficienţei energetice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră şi creşterea calităţii serviciului public de alimentare cu energie termică la tarife competitive.

Noua sursă va include o instalaţie de cogenerare de înaltă eficienţă formată dintr-un număr de trei motoare termice pe gaz natural şi o staţie electrică de transformare. Configuraţia tehnică a instalaţiei de cogenerare de înaltă eficienţă asigură producţia de apă fierbinte pentru termoficare centralizată şi energie electrică pentru vânzare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.