Doliu în sportul ploieștean, după decesul fostului fundaș al echipei Petrolul Ploiești, supranumit „fundașul cu șapte inimi”. Acesta și-a dedicat întreaga viață echipei prahovene.

Fostul fotbalist Petre Butufei a decedat la vârsta de 69 de ani. Anunțul a fost făcut miercuri de clubul Petrolul Ploiești pe pagina oficială de Facebook.

„Rămas bun, Petrică Butufei! Ne-a părăsit un simbol al Petrolului, un adevărat fundaș de fier, un căpitan, un om care şi-a pus, aproape toată cariera, în slujba ‘galben-albaştrilor’. Odihneşte-te în pace, Petrică Butufei! Condoleanţe familiei îndoliate!”, este mesajul transmis de echipa prahoveană.

Potrivit Ziarului Prahova, născut în comuna Proviţa de Sus, ”nea Petrică” – aşa cum era alintat de prieteni şi cunoscuţi – a deprins primii paşi în fotbal la juniorii de la Poiana Câmpina, în 1969, pentru ca trei ani mai târziu să debuteze la prima echipă.

În anul 1976 a fost transferat de Petrolul Ploieşti, iar timp de 11 ani a îmbrăcat tricoul de titular al ”găzarilor”, cu care a reuşit trei promovări în Divizia A: 1977, 1982 şi 1985.

El a bifat 250 de prezențe în prima ligă și două în Cupa UEFA, fiind marcatorul a zece goluri.

Redacția Prahova Liberă transmite sincere condoleanțe familiei greu încercate de pierderea legendei Petrolului, cel care a fost Petrică Butufei! Dumnezeu să-L odihnească!

Sursă foto – FC Petrolul!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.